7X Waarom ik dol ben op Engeland

DSC_0208

Afternoon tea in Bath

In dit bericht kon je al lezen dat ik Engeland erg mis, maar vandaag vertel  typ ik 7X waarom ik zo dol ben op Engeland. Kijk je mee? 

1. Sunday Roast Dinner

Dit is officieel één van mijn favoriete gerechten geworden. Met name wanneer het een koude dag is, dan ben ik dol op deze stevige kost. Ik probeer het elke keer te maken zoals mijn hostmom dat deed, maar ik kan wel merken dat ik nog veel moet oefenen.

2. Behulpzaamheid

Het is zo fijn dat in  de grote Engelse steden allemaal plattegronden hebben van de dichtstbijzijnde straten. Ik maakte daar keer op keer gretig gebruik van, maar eigenlijk was dat niet eens nodig. Wanneer ik nog geen 2 seconden het bord stond te bestuderen kwam er vaak al een Engelsman naar mij toe: ‘Are you lost, darling?’

3. Het landschap

Zoals ik gisteren al typte ben ik dol op het landschap. Ondanks dat ik die heuvels weleens vervloekte wanneer ik naar de cursus liep, was dit één van de eerste dingen die ik miste toen ik weer voet zette aan het vaste land.

DSC_0009

4. Costa

‘Zullen we even naar Costa?’ Deze vraag kwam vaak van Amanda wanneer het koud was of we een erg lange dag hadden op cursus en we wel een oppepper nodig waren. Een heerlijk koffietentje als je wat goedkoper wilt drinken dan de Starbucks. Daarnaast hebben ze echt overheerlijke Engelse koekjes, cakejes, etc.

5. Afternoon tea

Yeah, ik begin te merken dat ik met name het eten en drinken mis in Engeland, maar goed dat was dan ook erg fijn!

6. Harry potter

Mijn liefde voor Harry Potter werd alleen maar groter toen ik voor het laatst Engeland bezocht. Dus vandaar dat dit er ook tussen staat, ook aangezien je veel dingen van Harry Potter terug kon vinden in de stad waar ik mijn cursus volgde. Lees hier alles over mijn Harry Potter Tour!

7. Het accent

Want laten we eerlijk zijn, het klinkt super mooi (en sexy)!

Daarnaast zijn er nog zoveel andere redenen waarom ik dol ben, maar dit waren de eerste 7 redenen die in mij hoofd naar voren kwamen.

Laat in de reacties 7X weten waarom jij dol bent op … (land). Ik ben benieuwd naar jouw antwoord. 🙂

Liefs,

header31-860x280 

3 reacties

 • ik ga ook voor Engeland maar dan voornamelijk Londen

  1: Waterstones ik ben echt verliefd op deze winkel
  2: geschiedenis ik ben echt dol op de geschiedenis die vind ik echt tot leven komt in Londen
  3: de parken, want wat hebben ze daar enorm veel mooie parken!
  4: metro in Londen vind ik het nooit erg om met het openbaar vervoer te gaan, door de kaartjes is het zo makkelijk om je weg te vinden.
  5: de vriendelijkheid van de mensen, ik liep ooit in de metro met een zware koffer en er werd meerdere malen aangeboden om te helpen.
  6: chocolade mint ijs, ik ben er echt gek op! Hier in Nederland is dat bijna niet te krijgen.
  7: Harry Potter, ben nog niet naar de tour geweest maar dat staat hoog op mijn lijstje. Harry Potter blijft toch mijn favoriete boekenserie

 • Ik ben het hier helemaal mee eens. Ik ga over een maand in Engeland studeren, en ik kan echt niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *