10 Blind Dates

Gepost op 22 november 2019 door Katja in Boeken / 0 Comments

Is het al Kerst? Nee, nog niet maar met dit boek kom je al wel in de stemming!

Titel: 10 Blind Dates
Auteur: Ashley Elston
Verschenen: oktober 2019
Pagina’s: 272
Uitgever: Best of YA
Waardering: 8/10

Bedankt Best of YA voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…
Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Zelf ben ik niet het type persoon die Kerst echt viert, maar ik ben wel dol op films en boeken die daarover gaan. En dit boek leek me de perfecte combinatie van eerder genoemde. Dus ik besloot onlangs om een avond op de bank te zitten met dit boek. Voor ik het wist was dit verhaal uit en had ik een grote glimlach op mijn gezicht.

Griffin maakt het op de meest botte manier uit met Sophie. Haar ouders zijn dan inmiddels al bij haar zus 4 uur rijden van waar Sophie is. Ze besluit om kerst te vieren met de familie wie het dichtstbij wonen. Haar opa en oma en al haar ooms, tantes, neven en nichten. De half Italiaanse familie heeft behoorlijk wat temperament en wat was dat heerlijk om te lezen! Het gaf het boek meteen zo ontzettend veel sfeer. Je denk dat boek gaat over liefde. Maar dat is niet volledig waar. Het gaat ook over liefde voor familie. En belangrijker nog: houden van jezelf. Je leest hoe Sophie erachter komt dat ze zichzelf totaal is verloren in haar relatie met Griffin. Het is een zoektocht naar haarzelf en ondertussen regelen familieleden voor Sophie allemaal blind dates.

Dit verhaal is oprecht, origineel en het voelde alsof ik erbij was. Ik kon de baksels van oma al kon proeven, het geschreeuw horen van de koters en ook kon ik me goed voorstellen hoe Sophie zich voelde. De schrijfstijl is vlot, maar de auteur slaat geen details over en zorgt voor enorm veel sfeer. Dit boek zit vol met hilarische grappen die mij hardop deden lachen. En tegelijk wist de auteur ook een duidelijke boodschap over te brengen. Er is meer dan een vriend(innet)je. Dit verhaal speelt zich niet alleen rond kerst af. Het begint ongeveer een week voor kerst en eindigt na oud en nieuw.

Als ik een minpunt moet noemen aan dit boek, dan is het dat het woord hug de heel tijd terug komt. Nee niet knuffelen, maar hug. En zo waren er nog een aantal andere woorden die niet zijn vertaald. In het begin stoorde me dit best wel. En ik begrijp ook niet helemaal deze keuze voor vertaling. Wilden ze dat het boek jong zou voelen? Misschien begin ik nu gewoon oud te worden. Toch had ik liever gezien dat met name het woord hug vertaald zou zijn.

Op bovenstaande punt na is 10 Blind Dates mijn favoriete feelgood roman van dit moment. Ik heb genoten van de schrijfstijl, heb vaak hardop gelachen en wat zit dit boek vol sfeer! Elke keer wanneer ik aan dit boek denk, tovert het nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht.

Liefs,

Tags: , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.