10 tips tegen een winterdip #1

Gepost op 16 december 2014 door Katja in persoonlijk / 2 Comments

De laatste blaadjes vallen van de bomen, het licht binnen moet om 4 uur in de middag al aangedaan worden en ik heb alleen nog maar zin om een winterslaap te houden. Oftewel ik krijg last van een winterdip! Noooo! Nadat ik de ziekte van Pfeiffer kreeg heb ik hier heel veel last van, ook omdat ik een paar vitamines mis in mijn lichaam. En laten dat nou net de vitamines zijn waardoor ik zo’n last krijg van de winterdip. Maar wat kan je nou tegen een winterdip doen? Ik ben geen professional, dus dit zijn tips die mij altijd helpen om er weer boven op te komen!   

Hot chocolate

1- Ga naar buiten wanneer de zon schijnt. 

Ondanks dat de zon niet veel zal schijnen deze dagen is het wel aan te raden om naar buiten te gaan wanneer de eerste zonnestralen door de wolken heen breken. En dan is het een kwestie van absorberen die vitamine D.

2- Neem een baaldag. 

Soms is het ook wel fijn dat alles voor een dag even flut is, dat kan enorm opluchten. Doe dan tijdens deze baaldag gewoon even niets. Behalve luieren, films kijken of de hele dag in bed blijven met een goed boek. Trek een lekkere warme trui aan en voorzie jezelf met een kan warme chocolade melk of thee. Dan is het tijd voor genieten…. euhm balen. Een baaldag kan opluchten, dus durf daarvan ook te genieten en dan zal je morgen de zonnestralen zelf zijn. Je eigen vitamine D om de dag door te komen.

:)

3- Maak je kamer/huis schoon

Ik begon gisteren last te krijgen van de winterdip en ik wist dat ik me op dat moment het beste zou voelen om mijn kamer schoon te maken. Misschien heb je ook mijn instagram (katja_blauw) voorbij zien komen met stapels boeken verspreid over mijn bed. Want ik had heel veel zin om mijn boekenkast te herinrichten. Dat deed mij veel goed waardoor ik vandaag weer met een frisse start kan beginnen.

4- Plak foto’s in of maak digitaal een fotoalbum 

Niet alleen heb je weer een berg foto’s weggewerkt, deze foto’s kunnen er ook voor zorgen dat je vrolijk wordt wanneer je terug denkt aan je vakantie of iets anders leuks. Al is dit punt misschien tricky, aangezien het ook veel andere emoties kan oproepen.

5- Plan een filmmarathon

Je kan dit natuurlijk combineren met een baaldag, maar zelf houd ik er erg van om een filmmarathon te houden één keer in de twee weken op een zondag. Een baaldag zal ik maar hooguit één keer in de maand inlassen, want het is wel belangrijk om het positieve in je leven te benadrukken.

Tip voor een filmmarathon: Disney!!!! 😀

(100+) Tumblr

6- Wintersale!

Het moment waar ik naar toe leef in de winter is de wintersale! Kleding van vaak alle seizoenen hangen dan in de winkel met enorme kortingen. Ik word er zelf altijd heel erg vrolijk van om vervolgens in mijn kast te kijken nadat ik heb gewinkeld, maar ik kan mij voorstellen dat niet iedereen hier vrolijk van wordt.

7- Eet gezond

Ook al is het nog zo verleidelijk om chocolade en de rest wat los of vast zit te eten, maar denk er ook aan om fruit en groente te eten in deze wintermaanden. Niet alleen om je lijn bij te houden, maar ook voor de vitamines. Twee stuks fruit op een dag maken mij erg blij en dat probeer ik ook vol te houden in deze maanden. Nogmaals absorberen die vitamines!

8- Heb elke dag een doel

Ik weet van mezelf dat ik elke dag een doel nodig ben om uit bed te komen. Op dit moment gaat dat nogal lastig, aangezien ik geen school meer heb. Maar ik blog wel bijna elke dag en dat doe ik in de ochtend. Ik sta voor het posten van blogs om 8 uur/half 9 op en dan schrijf ik vervolgens de blogpost. De dag ervoor heb ik de blogpost al in het kort opgeschreven en de plaatjes erbij gezocht, maar het hele verhaal moet ik dan nog opschrijven. Dit doe ik puur zodat ik elke dag uit bed kom, aangezien bloggen heel belangrijk voor mij is weet ik ook dat ik uit bed kom. Dus zoek iets in jouw leven wat jij elke dag als doel ken stellen. Bijvoorbeeld: Na een lange dag werken ga ik naar de film, plan ik een uur op de bank met een goed boek of een uur eerder naar bed gaan om meer te slapen is natuurlijk ook een goed doel.

:)

9- Ga iets doen wat je al heel lang wilde doen

Plan die vakantie naar Griekenland of die road trip naar Amerika of iets random. Gewoon doen! Want voor je het weet vliegen de maanden voorbij naar de zomervakantie (of een andere vakantie) en dan ben je te laat, hotel zit vol, vliegtuig zit vol… Nee, nu is de perfecte tijd om te kijken wat je wil en doe het niet omdat het nieuwe jaar in de aantocht is. Nee, doe het voor jezelf omdat jij er gelukkig van wordt! Het plannen van een reis of iets anders is bijna net zo leuk als de reis zelf.

10- SLAAP! 

Er is niets mis mee om langer te slapen dan normaal, dus ga een uurtje of een halfuurtje eerder naar bed (Dat betekend dus ook dat het boek dicht gaat). En pak net even die extra minuten slaap. Daar kan je erg van opknappen. Het liefste sla ik zelf deze maanden ook over om een winterslaap te houden, maar met de bovenstaande tips kan ik weer door. Vooral nummer 9 sleept mij door deze maanden heen.

Wat is jouw tip om een winterdip tegen te gaan? 

Liefs,

header31-860x280

 

Tags: , , ,


2 responses to “10 tips tegen een winterdip #1

  1. Wat een handige tips! Ik heb zelf ook wel last van een winterdipje – ik heb gewoon bijna nergens zin in tegenwoordig ._. Ik heb zelf ook de ziekte van pfeiffer gehad, dus misschien dat ik daar nooit echt van ben bekomen en ligt het daaraan D:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.