2015 word mijn jaar!

Gepost op 1 januari 2015 door Katja in persoonlijk / 11 Comments

Eerder zei ik altijd samen met mijn vriendinnen wiens jaar het was, dit had dan te maken met hoeveel gave dingen die persoon had meegemaakt. Helaas, was het nooit mijn jaar. Totdat ik er anders over begon te denken. 2012 was een belangrijk jaar voor mij en ik begon dat jaar in te zien, dat als ik doe waar ik mij goed bij voel en mezelf ben… Dan is het altijd mijn jaar! 

Laat ik eerst even een korte samenvatting geven van het afgelopen jaar, want dat was nogal op zijn zachtst gezegd een raar jaar. Ik liep stage in het begin van 2014 en ik ging nauwelijks nog naar school. Aangezien ik al mijn examens steeds in één keer haalde en altijd scoorde ik tussen  de 80% en de 100% goed. Zonder te leren… Dat was een reden dat ik in 2013 al overgestapt was naar de volwassenen opleiding. In 2014 haalde ik zelfs mijn diploma in 2 jaar in plaats van dat ik er 3 jaar overdeed.

Na de zomer wilde ik eerst mijn propedeuse halen als Nederlands docent, om vervolgens in september 2015 naar de universiteit van Antwerpen te gaan. En daar wilde ik Nederlandse letterkunde met Theater, film en literatuur studeren. Ik kwam er dit jaar achter dat, dat niet voor mij zou gaan werken. Doordat ik voor mijn MBO opleiding bijna nooit meer naar school ging (nouja eigenlijk wel want ik studeerde voor onderwijsassistent, maar ik ging zelf bijna niet meer naar school en daar doelde ik op) was het HBO voor mij heel erg wennen. Aangezien ik echt had verwacht dat ik het geen probleem zou vinden om zelf weer 4/5 dagen in de schoolbanken te zitten. Ik stopte met de opleiding in november.

Twitter

Ik kom er eigenlijk nu pas achter dat ik in 2014 veel te veel bezig was met mijn schoolprestaties. En dat wil ik niet meer. 2015 wordt mijn jaar van het reizen, van het onderzoeken wat ik nu precies wil en hoe ik dat vervolgens ga doen. Over 24 dagen vertrek ik naar Exeter en dat is nu mijn hoofdprioriteit. Ik hoop tijdens deze stage er achter te komen wat ik nu precies wil met de rest van mijn leven (klinkt dit echt zo zwaar?). Misschien wil ik straks in september nog even niet naar school, misschien ga ik wel naar school maar ga ik een deeltijd opleiding doen waarbij ik er naast moet werken. En om eerlijk te zijn zie ik dat laatste op het moment wel zitten. Vooral aangezien ik blijkbaar geen type ben om zoveel dagen in een klaslokaal te slijten, want dat is iets wat ik wel heb geleerd van 2014.

Normaal ben ik een type die alles vooruit plant en organiseert. Nu het niet meer kan beangstigde mij het best wel. Maar nu ik er langer over na heb gedacht heb ik mij nog nooit zo verloren en compleet tegelijk gevoeld. Ik zie wel wat er op mijn pad komt eerste Exeter en nog een paar reisjes maken, dan komt de rest.

Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar toe! En jij bent de enige die ervoor kan zorgen dat 2015 ook jouw jaar wordt.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


11 responses to “2015 word mijn jaar!

  1. Mooie post en veel plezier met alle dingen die je komend jaar gaat meemaken 🙂 (BTW ik vond Exeter echt een mooie stad, ben er namelijk al eens op vakantie geweest).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.