5 Boeken die beginnen met de letter O | The Friday Five

Gepost op 20 november 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Dit zijn de 5 boeken die met de letter O beginnen in de titel die ik in mijn boekenkast heb staan.

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: 5 Boeken die beginnen met de letter O.

Onverschrokken & Onoverwinnelijk – Lesley Livingston
Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar zus, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten…

Sommige boeken kunnen zo dik zijn als ze willen, maar alsnog wil je ze in één ruk uitlezen. Onverschrokken is zo’n boek. Het was omdat mijn ogen tijdens mijn eerste zit bijna dichtvielen, waardoor ik het boek in twee zitten heb uitgelezen. Want wauw, wat leest dit verhaal ontzetten fijn. Livingston heeft een onwijs fijne manier van schrijven.

Lees hier mijn recensie van Onverschrokken.

On Tour (Girl Online #2) – Zoe Sugg
Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama’s, jongens, haar rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk h oudt ze elke ontwikkeling bij op haarblog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt. En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Het verhaal heeft een prachtig emotioneel aspect en ook meerdere duidelijke boodschappen. En tegelijk leest Girl Online On Tour heel luchtig. Binnen een dag had ik het boek uit.

Opstand (Divergent #2) – Veronica Roth
Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.

Deze serie is misschien inmiddels wel een beetje old school. Niet gek, want het was redelijk aan het begin van de YA boeken hype. En wat heb ik genoten van deze boekenserie.

Onsterfelijk – Julie Kagawa 
Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven.
De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale – en zéér menselijke – Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is?
Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden…

Onsterfelijk is het eerste deel in de Blood of Eden trilogie. Deze serie is heel anders dan The Iron Fey serie waar de auteur haar bekendheid aan heeft te danken. Waar The Iron Fey heel sprookjesachtig is opgezet, vind je daar in Blood of Eden niets van terug. De vampiers zijn wrede heersers en veel gruwelijker dan de elven waar je in The Iron Fey boeken mee te maken krijgt. In dit boek zijn vampiers zoals ze voor mijn gevoel moeten zijn: gevaarlijke monsters, snel, sterk, ze leven ’s nachts en ze hebben mensenbloed nodig om te overleven.

Welk boek die met de letter O begint is jouw favoriet?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Laurie Laurie’s Bookshelf | Joany Craving Pages | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Kim De Juf Leest | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Dennis CooleSuggesties | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.