5 Boeken die ik snel uitlas | The Friday Five

Gepost op 16 april 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Over sommige boeken kan ik weken doen en andere boeken heb ik binnen een dag uit. In deze blogpost bespreek ik 5 boeken die ik heel snel heb uitgelezen.

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: Boeken die je heel snel uitleest.

Winter – Marissa Meyer
Prinses Winter is geliefd vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter. De bewoners van Luna fluisteren dat ze ondanks de littekens op haar gezicht, nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana. Winter haat haar stiefmoeder en weet dat die haar grote liefde nooit zal goedkeuren, omdat Jacin niet meer is dan een simpele paleiswacht. Maar hij is ook haar beste vriend en helpt Winter om haar hallucinaties, waar ze soms door wordt overvallen, in toom te houden. Winter is echter niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten zou Winter weleens genoeg macht kunnen hebben om een revolutie te ontketenen én de oorlog, die al veel te lang bezig is, te beëindigen. Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan en zullen ze nog lang en gelukkig leven?

Ondanks dat dit boek 800 (!) pagina’s heeft, las ik het boek in een dag uit. Voor wie van alternatieve sprookjes houdt, is deze serie een must read. Ik denk dat ik dit boek snel uitlas, omdat ik graag wilde weten hoe de serie zou gaan eindigen en tevens had ik geluk dat ik ook de tijd had om het boek zo snel uit te lezen.

Het dorpje Happiness – Holly Martin
Willow, de hoofdpersoon in Het dorpje Happiness van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Dit boek las ik eigenlijk eerst als manuscript voor mijn werk als manuscriptlezer voor de uitgeverij Zomer & Keuning. Ik was meteen dol op het verhaal en voor ik het wist had ik het uit! Tijdens dit manuscript ontdekten we Holly Martin als een nieuwe auteur voor de uitgeverij en binnenkort ligt haar volgende serie in de (online)boekhandel.

De prinses (De Selectie #4) – Kiera Cass
Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

Na de originele trilogie duurde het even voordat ik dit boek oppakte, maar toen ik eindelijk aan dit boek begon, kon ik niet stoppen met lezen.

Zomerburen – Rianne Robben
Opgroeien hoort een rechte lijn te zijn. Niet… dit.
Olivia heeft haar toekomst al helemaal uitgestippeld: na de zomer gaat ze Nederlands studeren en samenwonen met haar vriendje Niels. Dat plan valt echter in duigen als hij in de eerste week van de zomervakantie alleen naar Australië vertrekt.
Verdrietig en in de war besluit Olivia de zomer door te brengen bij haar opa en oma in Drenthe, waar ze elke dag afspreekt met hun buurmeisje Ilse. Met Ilse durft ze haar twijfels te delen; over haar vriendje, haar studie en haar toekomst. Olivia merkt dat ze langzaam weer vrolijker wordt. Zou dat komen door de lieve lach en de mooie krullen van Ilse waar ze opeens zo vaak aan moet denken?

Rianne Robben schrijft de meest eerlijke en leerrijke dialogen. Ze haalt problematiek aan die je als lezer laten nadenken. Als dit haar debuut is, dan kan ik niet wachten op de verhalen die hopelijk ooit in de toekomst komen. Het is duidelijk te merken dat de auteur veel research heeft gedaan voor het boek om het verhaal zo soepel te laten verlopen. Het boek leest behoorlijk vlot en steeds dacht ik weer: na dit hoofdstuk leg ik het even weg. Om vervolgens vier hoofdstukken later pas het boek dicht te slaan.

Raak me. Niet. – Laura Kneidl
‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

De auteur heeft een boek geschreven die zowel hartverscheurend als hartverwarmend is. Personages die enorm veel diepte hebben, de opbouw en de keuzes die de auteur in het verhaal heeft gemaakt, hebben ervoor gezorgd dat ik enorm heb genoten van deze New Adult en het boek ook heel snel uitlas.

Welk boek heb jij heel snel uitgelezen?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about| Elke Ladybooksalott | Rianne Rianne Warmerdam

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.