5 Boeken lezen onder de kerstboom | The Friday Five

Gepost op 25 december 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Welke boeken vind ik heerlijk om met Kerst te lezen? Je leest het in deze blogpost!

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: 5 boeken die ik onder de kerstboom lees.

De Notenkraker – E.T.A. Hoffmann
‘Op dat moment zag Marie iets wat niemand nog was opgevallen. Helemaal achter op de tafel stond een eigenaardig mannetje, heel onopvallend, alsof hij geduldig op zijn beurt wachtte.’
Het is kerstavond. Fritz en Marie kunnen niet wachten om hun cadeautjes open te maken. Tussen alle geschenken vindt Marie een vreemd uitziende notenkraker. Nog vreemder: hij komt ’s nachts tot leven. Voordat ze het weet is Marie het middelpunt van een gevecht tussen de Muizenkoning en het andere speelgoed en wordt ze meegenomen naar een wereld van suikerkastelen, chocoladekoningen en echte liefde.
Het klassieke sprookje van De Notenkraker in een prachtig nieuw jasje met illustraties van Sanna Annukka!

Dit een absolute klassieker en een enorme aanrader om het boek te lezen met op de achtergrond het muziekstuk. Echt perfect voor kerstvond!

De slaapster en de spintol – Neil Gaiman
Meesterverteller Neil Gaiman schreef een hervertelling van Doornroosje en Sneeuwwitje, dat prachtig werd geïllustreerd door Chris Riddell.
‘Het was zwaar geweest om te leren hoe ze sterk kon blijven, hoe ze haar eigen emoties kon voelen en niet die van een ander, maar als je eenmaal doorhand hoe het moest, vergat je het nooit meer.’
Je dacht dit verhaal misschien te kennen. Het verhaal van een wraakzuchtige bosheks. Een magische spintol. Een overwoekerd kasteel met een prinses in diepe slaap. Drie dwergen zien verder onheil aankomen, en dan besluit een koningin met sneeuwwitte huid haar trouwjurk om te ruilen voor een harnas en een zwaard.

Nog zo’n prachtig boek net zoals De Notenkraker en uitgeverij Blossom Books heeft van De slaapster en de spintol een prachtige boekeditie die je in je kast wilt hebben staan.

De slaapster en de spintol - Neil Gaiman

Hope is the thing with feathers – Emily Dickinson
One of American’s most distinctive poets, Emily Dickinson scorned the conventions of her day in her approach to writing, religion, and society. Hope Is the Thing with Feathers is a collection of her vast archive of poetry to inspire the writers, creatives, and feminists of today.

Ik ben dol op poëzie en wanneer de dagen wat rustiger verlopen zoals met Kerst, dan vind ik het heerlijk om met een deken in een luie stoel te zitten te genieten van de prachtige werken van dichters.

List & Leugens – Leigh Bardugo
In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…
Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Oké, dit is waarschijnlijk niet het eerste boek waar je aan denkt met Kerst, maar ik ben dol op fantasy boeken om te lezen in de winter. Heerlijk voor wanneer het vroeg donker is, kaarsjes aan en een grote mok thee erbij.

Legendborn – Tracy Deonn
After her mother dies in an accident, sixteen-year-old Bree Matthews wants nothing to do with her family memories or childhood home. A residential program for bright high schoolers at UNC–Chapel Hill seems like the perfect escape—until Bree witnesses a magical attack her very first night on campus.
A flying demon feeding on human energies.
A secret society of so called “Legendborn” students that hunt the creatures down. And a mysterious teenage mage who calls himself a “Merlin” and who attempts—and fails—to wipe Bree’s memory of everything she saw.

Een goed verhaal, met uitgewerkte details en een plot die fantastisch in elkaar zit, maakt dat Legendborn is één van mijn favoriete boeken is van 2020! Net als bovenstaande boek is het dus duidelijk een fantasy en een grote aanrader als je het mij vraagt.

Lees hier mijn recensie van Legendborn.

Welk boek ga jij lezen onder de kerstboom?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Laurie Laurie’s Bookshelf | Joany Craving Pages | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Kim De Juf Leest | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Dennis CooleSuggesties | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan

Tags: , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.