5 dingen die ik ga doen na Corona

Gepost op 20 mei 2020 door Katja in persoonlijk / 0 Comments

We leven in gekke tijden op het moment en soms is het lastig om naar de toekomst te durven kijken. Toch heb ik een vooruitkijklijst gemaakt!

Eind februari en begin maart, voor de lockdown, had ik een aantal feestjes en events. Helaas heb ik ze allemaal gecanceld omdat ik me niet fit voelde. In het begin van de lockdown had ik daar wel even moeite mee. Ik had nog dingen kunnen doen voordat het niet meer mogelijk was. Aan de andere kant staat mijn gezondheid voorop en weet ik dat ik er goed aan heb gedaan.

Misschien klinkt het gek, maar ik ben er inmiddels wel aangewend geraakt dat ik nergens heen kan. Het voelt als een soort rust die ik al heel lang niet heb gehad. Deze blogpost schrijf ik vanuit een luxepositie. Daar ben ik me bewust van. Mijn werk was altijd al online en kan ik het thuis doen. Het enige wat ik niet meer heb zijn werkafspraken. Die gaan nu voornamelijk per telefoon. N kijk ik alvast naar de toekomst.

1. Afspreken en knuffelen met vrienden
Afgelopen weekend had ik het er nog over met een vriendin. Volgens de regels die van toepassing zijn op dit moment, mogen we elkaar weer zien. Maar goed, een knuffel zal er dan helaas niet in zitten. Daarnaast spreek ik bewust nog niet met vrienden af als ik daarvoor het OV moet pakken. Dat wil ik namelijk eerst nog even afwachten. Balen, maar het is niet anders.

2. Met de trein reizen
Ik heb mijn OV abonnement tijdelijk stopgezet en dat vind ik best wel een gek idee. Ondanks dat ik best grote afstanden met de trein reis, mis ik het ook enorm! Inmiddels heb ik al bijna 3 maanden niet meer in de trein gezeten. En dat is nog nooit voorgekomen sinds ik met de trein reis. In de trein zitten vind ik enorm ontspannend. Ik maak een praatje met iemand, lees een boek of zit voor me uit te staren. Heerlijk!

3. Dagje Duitsland
Als iemand die is opgegroeid naast de grens mag ik dan ook graag naar Duitsland voor een dag. De Duitse cultuur heeft me altijd al aangesproken en ik mis het dan ook enorm om niet naar dit land te kunnen gaan.

4. Winkelen
Dit gaat eigenlijk hand in hand met het vorige punt. Voor kleding winkel ik niet veel in Nederland. Liever ga ik voor de mode in Duitsland die veel meer past bij mijn stijl.
Kleding kopen doe ik alleen wanneer het nodig is. Inmiddels zijn twee broeken helemaal afgedragen en heb ik die weg moeten doen. En twee andere broeken gaan ook richting het einde.
Broeken ben ik sowieso nodig. Normaal gesproken zou ik rond deze tijd ook gaan winkelen voor kleding voor op reis, maar dat hoeft dit jaar dan niet. Ik denk dat ik dit weekend online ga winkelen.

5 Reizen
Dit had een reisjaar voor me horen te zijn. Voor mijn blog stond er één reis al helemaal gepland en andere reizen waren nog in overleg. Echt zo enorm balen. Hierdoor mis ik ook een inkomstenbron, maar aan de andere kant heb ik nu meer tijd voor andere projecten waardoor het financieel wel meevalt.

Als ik zo naar mijn lijst kijk is alles behoorlijk reis gerelateerd. Dat komt omdat ik al mijn andere hobby’s altijd heb kunnen blijven doen zoals onder andere fietsen, wandelen, schrijven, lezen, tekenen, fotograferen, etc.
Nu ik meer geld overhoud, aangezien het niet meer naar reizen gaat en alles wat daarmee te maken heeft, geef ik meer uit aan boeken. En tegelijkertijd heb ik meer dan genoeg tijd om het te lezen.

Wat heb jij op je vooruitkijklijst staan?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.