5 K-drama’s die ik in 2022 wil zien

Gepost op March 19 2022 door Katja in tv-serie / 0 Comments

Een nieuw jaar om heel veel k-drama’s te kijken. Van romantische tot actie drama’s. Kijk je mee?

Twenty Five Twenty One
With her plans of being a professional fencer foiled by a sudden financial crisis in the 1990s, a passionate young high-schooler wonders if it’s time to give up on her dreams. But the hard working part-timer at the comic book shop may be the kindred soul she needs to keep her spirits up—especially when they meet again at ages 25 and 21.

De mannelijke hoofdrolspeler, Nam Joo-hyuk, heb ik al in meerder drama’s gezien waaronder in een van mijn favoriete drama’s: Start-Up. Ik ben fan van zijn acteerwerk en was dan ook blij om te zien dat hij opnieuw de hoofdrol heeft in een tv-serie.
Ik heb wat stukje van afleveringen op Instagram voorbij zien komen en het voelt alsof dit een hilarische drama is. Ik kan in ieder geval niet wachten om eraan te beginnen!

Thirty-nine
Three best friends get ready to welcome the big four-oh, a new chapter of life that is shaping up to be a rollercoaster full of love, laughter, and unexpected loss. But one thing promises to stay constant—they’ll have each other through it all. 

Actrice Son Ye-jin leerde ik kennen door de bekende k-drama Crash landing On You. Meteen was ik fan van haar acteerwerk en hoe zij haar rol aanpakt, maar vervolgens heb ik nog geen andere drama van haar gezien. In deze nieuwe drama die ook op Netflix komt/staat, kan ik haar terug zien in een geheel andere rol deze keer. Thirty-nine is veel meer een drama-drama en als kijker zal je er waarschijnlijk zakdoeken bij nodig zijn. 

Romance is a Bonus Book
A gifted writer who’s the youngest editor-in-chief ever at his publishing company gets enmeshed in the life of a former copywriter desperate for a job.

Oké, inmiddels heb ik deze hele leuke drama al helemaal gezien. Wat een voordeel is, want nu kan ik er veel meer over vertellen! In het begin vond ik de drama langzaam op gang komen, maar na ongeveer drie afleveringen komt de vaart erin en keek ik meerdere afleveringen op een avond.
De titel van deze drama dekt volledig de lading van de drama. Het gaat dus zeker niet alleen over de liefde. Het gaat ook over opgroeien, vallen en opstaan om vervolgens door te groeien. De drama is heel puur en beschrijft de emoties perfect. Daarnaast vind ik het super leuk dat het grootste gedeelte van het verhaal op de vloer van een uitgeverij afspeelt. En ik moet zeggen dat wat er gebeurt waarheidsgetrouw is. Als iemand wie zelf ook op de vloer van een uitgeverij heeft gewerkt (ik werk nu alleen nog op afstand, freelance), herkende ik meerdere situaties.
Mocht je een opbeurende drama willen zien die je zowel doet huilen als lachen, dan kan ik Romance is a Bonus Book aanraden!

It’s Okay to Not Be Okay
Desperate to escape from his emotional baggage and the heavy responsibility he’s had all his life, a psychiatric ward worker begins to heal with help from the unexpected—a woman who writes fairy tales but doesn’t believe in them.

Deze serie wordt door veel k-drama fans aangeraden. Mij lijkt de serie me behoorlijk heftig, maar ik ben wel benieuwd aangezien de serie het erg goed doet. En… deze drama stond eigenlijk ook al op mijn lijst van vorig jaar om te kijken, maar toen kwam ik er niet aan toe.

My Name
When her father is murdered right in front of her eyes, a young woman abandons everything to join the criminal underworld and infiltrate the police force undercover—all to find and destroy the one who took her father from her.

Deze drama werd me aangeraden door een vriendin en ze maakte me enorm nieuwsgierig naar de drama al lijkt het veel meer op een keiharde actiefilm. Daarnaast vind ik de actrice Han So-hee, wie de meeste mensen kennen van Nevertheless, erg goed in haar werk. Ze zoekt altijd totaal andere scripts uit en laat op die manier haar diversiteit zijn wat acteren betreft. 

Welke k-drama wil jij sowieso dit jaar zien? 

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.