5 K-drama’s die ik wil zien in 2022 #2

Gepost op 4 augustus 2022 door Katja in tv-serie / 0 Comments

Het is tijd voor een K-drama update!

It’s Okay to Not Be Okay
Desperate to escape from his emotional baggage and the heavy responsibility he’s had all his life, a psychiatric ward worker begins to heal with help from the unexpected—a woman who writes fairy tales but doesn’t believe in them.

Deze serie wordt door veel k-drama fans aangeraden en ik ben het eindelijk aan het kijken! Het is vrij heftig zoals ik had verwacht van tevoren, maar de humor in het verhaallijn zorgt ervoor dat het ook luchtig is. Ik heb inmiddels een paar afleveringen gekeken en ik kijk uit naar de rest van het seizoen. Wel moet ik toegeven dat ik niet altijd zin heb in deze drama en dat komt grotendeels doordat er behoorlijk heftige onderwerpen besproken worden, daar heb ik niet altijd even veel zin in na een lange dag.

My Name
When her father is murdered right in front of her eyes, a young woman abandons everything to join the criminal underworld and infiltrate the police force undercover—all to find and destroy the one who took her father from her.

Deze drama werd me aangeraden door een vriendin en ze maakte me enorm nieuwsgierig naar de drama al lijkt het veel meer op een keiharde actiefilm. Daarnaast vind ik de actrice Han So-hee, wie de meeste mensen kennen van Nevertheless, erg goed in haar werk. Ze zoekt altijd totaal andere scripts uit en laat op die manier haar diversiteit zijn wat acteren betreft. 

Extraordinary Attorney Woo
She might be different from you and me but when it comes to delivering justice, you can bet that no case is too big or difficult for this newbie attorney to handle. Join her as she tackles challenges in the courtroom and beyond with the help of her friends and colleagues.

De bekendste K-drama op het moment is deze drama! Korea loopt wat betreft het presenteren van personages met autisme in films en series voor op de rest van de wereld. Want ja, zelfs je favoriete Engelstalige series die dat wel bieden komen oorspronkelijk uit Korea. Zoals bijvoorbeeld The Good Doctor.

The King’s Affection
Once sentenced to death, the untimely passing of her twin brother allows a young princess to defy destiny and assume a secret identity as the crown prince. She quickly learns that this means she’ll have to keep people at arm’s length, but the head can’t stop what the heart wants, especially when a charming new teacher stirs up old feelings.

Het is al even geleden dat ik voor het laatst een historische drama heb gezien, maar het lijkt me leuk om er weer eentje te zien. Deze drama werd me aangeraden door het Netflix algoritme, omdat het blijkbaar precies de onderdelen van een verhaallijn bevat waar ik zo enorm van hou: drama, humor en actie. Met 20 afleveringen ben ik in ieder geval wel even zoet.

Mr. Sunshine
In 1905, a Korean American U.S. marine officer returns to his homeland on a diplomatic assignment. Coping with his painful past in Korea as an orphaned servant boy, he finds himself in a complicated relationship with an aristocrat’s daughter.

Mocht ik zin hebben in nog een historische K-drama dan zou ik heel graag deze drama willen zien! De hoofdactrice Kim Tae-ri vind ik namelijk fantastisch. Ze speelde onder andere in Twenty-Five Twenty-One en dat is dankzij haar een van de beste drama’s die ik tot nu toe heb gezien.

Welke K-drama wil jij sowieso dit jaar nog zien? 

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.