5 landen hoog op mijn lijst

Gepost op October 15 2019 door Katja in Reizen / 10 Comments

De komende jaren hoop ik naar de volgende landen te mogen gaan. Ik kan niet wachten!

Slovenië
Als je kijkt naar toerisme is dit land opkomend. Een kennis van mij is hier een local en samen lijkt het ons leuk om de auto te pakken en het land te verkennen. Zij wil zelf ook meer van het land zien en samen is het misschien wel net zo leuk! Juist omdat zij de taal spreekt, de cultuur kent en makkelijk aan een auto kan komen. Er was een kans dat ik deze zomer al ging, maar vanwege een aantal werkdingen, leek het me beter om het te bewaren voor wie weet wel in 2020! Ik ben helemaal van het soloreizen toch vind ik het in dit geval super leuk om het samen te doen. Op deze manier kan ik de cultuur van het land hopelijk beter begrijpen en hoop ik ook om een paar woorden Sloveens te kunnen spreken.

Canada
Ik ben dol op Europa, maar ik kijk er naar uit om eindelijk de oversteek te maken. Ik wil meer ontdekken. Mooie plekken en poeh als ik ergens mooie natuurgebieden van kan vinden, dan is het wel van Canada! Hup, de natuur in gaan, maar ook om een aantal steden zoals Toronto te verkennen. Het lijkt mij bijzonder om de verschillen te ontdekken van het land: het Britse en Franse gedeelte.
Heerlijk om hier een paar maanden voor uit te trekken en dan van de ene naar de andere kant van het land te reizen. De tijd nemen en genieten. Canada is wel een stuk duurder voor de portemonnee dan Nederland, dus dit is een reis die ik voor de verre toekomst hoop te plannen.

Japan
Om eerlijk te zijn trok dit land me eerder totaal niet. Maar nu ik verhalen en foto’s heb gezien van vrienden en kennissen is mijn mening bijgesteld. Het lijkt me een heel bijzonder land om in te mogen reizen. Van de natuur tot te steden. Alleen weet ik nog niet of ik de steden wel helemaal zie zitten. Het lijkt me behoorlijk druk met al die mensen. Maar dan ook echt heel druk… Vliegtickets naar het land zijn niet overdreven duur en het land zelf is vrij goedkoop.

Road trip Amerika
Maine, Pennsylvania, New York, Chicago, Boston, St. Augustine, Atlanta, Austin, San Diego, Los Angeles, San Francisco, Washington om een aantal plekken te noemen.
Vergeet niet de natuurparken, het platteland en het berggebied. Ik zou graag verschillende plekken van Amerika willen ontdekken. Ik heb nog lang niet alles genoemd van de plaatsen die ik graag zou willen bezoeken. Dit is slechts een begin. Waarschijnlijk, als ik dit echt zou willen, zou ik dit moeten opsplitsen tot meerdere roadtrips. East coast, daarna West coast en laten we eerlijk zijn de nerd onder ons… de reis naar San Diego combineren met Comic Con.

Portugal
Voor de laatste vandaag op de lijst zoek ik het dichterbij huis. Het lijkt me super tof om van het zuiden Algarve naar het noorden Porto te reizen en onderweg nog een paar keer te stoppen. Het schijnt makkelijk met de trein te doen zijn en ik vind het fijn om met de trein te kunnen reizen. Ik zie deze reis om eerlijk te zijn al helemaal voor me!

Waar wil jij graag binnenkort naartoe?

Liefs,

Tags: , ,


10 responses to “5 landen hoog op mijn lijst

 1. Wat een mooi lijstje! Heerlijk om weg te dromen over bestemmingen die je nog wil bezoeken Ik kan het westen van Canada van harte aanraden, echt prachtige natuur! We zijn van plan om ook ooit nog de andere kant te bezoeken. Een roadtrip door Amerika stond niet per se op mijn lijstje, maar nu we dit aan het doen zijn is het echt heel erg tof!

  • Katja

   Ah, super om dit te lezen! Ik vind het zo tof dat jullie nu Route 66 doen in Amerika. Dat lijkt mij echt geweldig. 🙂

 2. Canada lijkt me ook zo mooi! Ik ken iemand die er is geweest en die heeft er zelfs beren en walvissen gespot, haha. Vooral het eiland waar de Netflix-serie Anne With An E is opgenomen lijkt me cool, Prince Edward Island is dat. Maar dat schijnt ook nogal touristisch te zijn. Dat is dan weer een nadeel hè. Ik heb liever rustige plekjes in de natuur en niet te drukke steden 🙂 Al zou ik voor Lissabon en Porto ook wel een uitzondering maken.

  • Katja

   Oef, de plekken die je noemt klinken inderdaad goed. Drukke steden vind ik op sommige momenten niet erg. Het is dan wel fijn om daarna naar de natuur te gaan. Meestal probeer ik als ik wel en alleen naar drukke steden ga om buiten het seizoen te reizen. Dan valt het enorm mee.

 3. Wat een heerlijk lijstje! Ik zou ontzettend graag een keertje de Plitvice meren in Kroatië willen bezoeken, dat lijkt me zo mooi. En verder staan Londen en Porto op mijn lijstje.

  • Katja

   Oeh, dat klinkt ook zeker goed! Londen kan ik in ieder geval enorm aanraden. Absoluut een fantastische stad waar ik al vaker ben geweest dan ik op mijn vingers kan tellen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.