5 luchtige boeken

Gepost op 21 april 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Heerlijk luchtige (zomerse) boeken daar ben ik dol op om tussen de fantasy boeken door te lezen!

Wilder – Rebecca Yarros
Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah.
Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een schip dat de hele wereld over vaart. Dan moet ze alleen wel een medestudent bijles geven én hij moet slagen.
Eitje, denkt ze, want Leah is zelf een topstudent. Als iemand een ander iets kan bijbrengen, is zij het. Maar dan ontmoet ze haar leerling: Paxton Wilder.
Hij is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en daar leeft hij voor. Het zal haar dus heel wat moeite kosten om hem de nodige stof bij te brengen. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

Een new adult waarvan ik ongelooflijk veel van heb genoten afgelopen zomer. De verschillende settings in dit verhaal waren fantastisch, je komt er meteen in een vakantiestemming door en ik heb zelfs een aantal plekken op mijn reis bucket list gezet om ooit te gaan bezoeken. Toch is het grootste gedeelte op het cruiseschip waardoor het verhaal ook best wel als een soap leest, maar dan wel een goede variant. Oké, ja soms is het verhaal ook wel een beetje over de top. Al kan ik daar wel van geniet met name in de zomer, wanneer ik graag een luchtiger boek mag lezen.

Lees hier meer over Summer Read NA.

Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison
Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward!
Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee.

De personages vond ik voor een luchtig verhaal erg goed uitgewerkt, dat zorgde er ook voor dat ik het boek met veel plezier las. Ik vond het erg fijn dat de 2 hoofdpersonages, een jongen werd geschreven door de mannelijk auteur en de meid door de vrouwelijke auteur. Dit element maakte het verhaal nog realistischer.

Since You’ve Been Gone – Morgan Matson
It was Sloane who yanked Emily out of her shell and made life 100% interesting. But right before what should have been the most epic summer, Sloane just…disappears. All she leaves behind is a to-do list.
On it, thirteen Sloane-inspired tasks that Emily would normally never try. But what if they could bring her best friend back?

Apple picking at night? Okay, easy enough.
Dance until dawn? Sure. Why not?
Kiss a stranger? Um…
Emily now has this unexpected summer, and the help of Frank Porter (totally unexpected), to check things off Sloane’s list. Who knows what she’ll find?
Go skinny-dipping? Wait…what?

Dit boek heb ik onlangs beluisterd via Storytel. Ik vond het zo’n heerlijk zomers boek dat ik graag meer van dit soort boeken komende zomer zou willen lezen. Mocht iemand nog een heerlijke zomers boek weten, laat het me dan vooral weten!

De Selectie – Kiera Cass
Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Het volgende boek van Kiera komt binnenkort uit, De beminde, en dat deed me denken aan De Selectie – serie. Geen contemporary, maar alsnog heerlijk luchtige boeken. Oh, en het is een serie met een aantal boeken en novellas, dus nog meer om te lezen!

I see London, I see France – Sarah Mlynowski
De negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela’s bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid. Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan).

Het hele verhaal leest onwijs snel weg en is echt een aanrader voor op reis. Ik zat in ieder geval weer helemaal in wanderlust modes en alleen door het schrijven van deze recensie kan ik niet wachten om mijn volgende reis te boeken. Oké, dat gaat helaas nu niet, maar je kan wel reizen doormiddel van dit boek.
Voor de mensen die nu met dit zonnige weer in een leesdip zitten, kan ik het boek zeker aanraden.

Welk boek kan jij elke zomer opnieuw lezen?

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.