5 Series die ik volgens de lezers moet zien #4: Doctor Who

Gepost op 9 juni 2015 door Katja in tv-serie / 8 Comments

Een tijdje terug vroeg ik aan jullie, de lezers van TBW, op Facebook welke series ik echt zou moeten kijken. Er kwamen veel leuke reacties en ik las ook een paar die dezelfde serie hadden opgenoemd. Eén daarvan was Doctor Who.

Top Vijf Vrijdag – 5 Series die ik volgens de lezers moet zien

#1: New Girl

#2: Orphan Black

#3: Outlander

http://https://www.youtube.com/watch?v=9vIsQ25Krq8

Doctor Who is een Britse sciencefictionserie over een tijdreiziger.

Euhm tja… Het duurde even voordat ik een bepaalde versie had, uiteindelijk kwam ik erachter dat ik dezelfde serie als van bovenstaande YouTube clip niet kon vinden. Er zijn aardig wat verschillende Doctor Who series en films gemaakt over de jaren. Balen, maar goed daarvoor in de plaats keek ik Doctor Who van het jaar 2005.

Ik moet bekennen dat het niet helemaal mijn serie is. Het is leuk, maar daar blijft het voor mij bij…

Je komt tijdens het zien van Doctor Who uit 2005 erachter dat de special effecten, die tegenwoordig worden gebruikt in film en serie een behoorlijke update hebben gehad. Ik stoorde mij daardoor aan behoorlijk wat details die over het hoofd werden gezien door de serie makers. Maar van de andere kant, toen waren de technieken nog niet zo ver, dus daar kan ik misschien niet helemaal over oordelen.

Van het acteerwerk werd ik ook niet erg vrolijk. Ik vond het te nep overkomen. Natuurlijk het is acteren, maar met een beetje moeite was het veel overtuigender geweest.

Daarnaast zat het script naar mijn idee vol met clichés, waardoor ik meerdere malen de neiging had om de serie weg te klikken.

Voor mij is deze serie helaas geen succes….

Wat vind jij van Doctor Who?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


8 responses to “5 Series die ik volgens de lezers moet zien #4: Doctor Who

 1. Amy

  Oh ik vind het echt leuk! Maar dat komt door Amy Pond 😉

  Je moet ook echt de BBC Sherlock kijken op Netflix, die is echt geweldig!

 2. Wat jammer dat ie wat tegenvalt. En wat onhandig dat er zoveel verschillende ‘Dokter Who’ is.
  Gelukkig heb je nu Reign nog over om te kijken 😛 Hopelijk bevalt die je wel O:)

 3. Tja alle puntjes die jij opnoemt zijn eigenlijk wel een beetje wat Dr Who maakt zoals het is. Veel dingen als over acting zijn echt expres gedaan. Afgelopen jaar op Dutch Comic Con was er iemand die een rolletje had gehad in de serie. En die zij ook dat de eerste keer dat hij het keek hij het ontzettend slecht vond. Maar inmiddels meer begrijpt van de manier waarop deze serie in elkaar zit. Maar soms is een serie gewoon leuk voor iemand anders maar niet voor jezelf.

 4. Ben benieuwd, er zijn namelijk wat vrienden die deze serie geweldig vinden en graag willen dat ik het ook ga kijken, maar dit klinkt niet heel geweldig… Ik hoorde vooral dat latere seizoenen echt leuk zijn, dus ik ga het ooit wel zien 🙂

 5. De versie van de trailer is seizoen 5. In de show worden de doctors afgewisseld. In 2010 (Seizoen 5) nam Matt Smith de hoofdrol over van David Tennant en afgelopen jaar nam Peter Capaldi het stokje over van Matt Smith.

  De versie uit 2005 is dus wel de juiste, alleen is die hoofdrolspeler er pas vanaf seizoen 5.

  Heb al veel goede verhalen gehoord over de serie, maar moet mij wel schuldig maken aan het feit dat ik nog geen enkele aflevering gezien heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.