5 Series die ik volgens de lezers moet zien #2: Orphan Black

Gepost op 26 mei 2015 door Katja in tv-serie / 4 Comments

Een tijdje terug vroeg ik aan jullie, de lezers van TBW, op Facebook welke series ik echt zou moeten kijken. Er kwamen veel leuke reacties en ik las ook een paar die dezelfde serie hadden opgenoemd. Eén daarvan was Orphan Black. 

Top Vijf Vrijdag – 5 Series die ik volgens de lezers moet zien

#1: New Girl

http://https://www.youtube.com/watch?v=do_BCA-vR9E

De serie draait om Sarah Manning, een zogenaamde con artist, die getuige is van de zelfmoord van haar doppelgänger Beth Childs. Manning neemt vervolgens Childs’ identiteit over, en duikt zo dieper het leven in van haar kloon. De serie snijdt de thema’s ‘moraal’ en ‘ethiek’ van menselijk klonen aan, en het effect op persoonlijk identiteit.

Yup, ik word inderdaad blij van een serie zoals Orphan Black. Heerlijk kick-ass met een krachtig verhaallijn. Helaas heb ik wegens tijdgebrek alleen de eerste aflevering gezien, maar daar zal ik snel verandering in brengen.

Als kijker wordt je in het diepe gegooid, samen met de hoofdrolspeler Sarah ga je op onderzoek uit. Want wat gebeurd er? En waarom zijn er vrouwen die zoveel op haar lijken. De serie wist mij al snel in het verhaal te krijgen, waardoor ik nu razend benieuwd ben naar de andere afleveringen.

Orphan Black is voor mij zeker geen serie om als marathon achter elkaar aan te gaan kijken. Zo af en toe een aflevering lijkt mij deze serie geschikt voor. Maar goed, daar kan ik misschien nog niet helemaal over oordelen, aangezien ik nog maar één aflevering heb gezien.

Ik ben er daardoor ook nog niet helemaal over uit wat ik van het acteerwerk vind. Het personage Sarah vind ik geweldig, maar er zit ook iemand anders in waarbij ik zo mijn vraagtekens heb.

Deze serie kan ik je aanraden als je opzoek bent naar iets totaal anders, houd van actie en een beetje thriller.

Kijk jij al Orphan Black?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


4 responses to “5 Series die ik volgens de lezers moet zien #2: Orphan Black

  1. Ik heb afgelopen zomer de eerste twee seizoenen in twee dagen tijd gekeken. Ik kon het niet stop zetten omdat ik het zo ontzettend spannend vond 😀

  2. Mag ik vragen bij welk personage je je vraagtekens hebt? Daar ben ik wel benieuw naar aangezien het acteerwerk naar mijn mening de serie maakt haha. Maar je bent pas bij aflevering 1! Veel plezier met de volgende episodes!

    • Katja

      Ik ben het even kwijt (iets met serie verslaafd zijn :p), maar zodra ik weer verder ga met deze serie dan weet ik het vast weer. Dan zal ik het je meteen laten weten. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.