5 series die ik volgens de lezers moet zien #5: Reign

Gepost op 23 juni 2015 door Katja in tv-serie / 3 Comments

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een tijdje terug vroeg ik aan jullie, de lezers van TBW, op Facebook welke series ik echt zou moeten kijken. Er kwamen veel leuke reacties en ik las ook een paar die dezelfde serie hadden opgenoemd. Eén daarvan was Reign en werd genoemd door Madelon.

Top Vijf Vrijdag – 5 Series die ik volgens de lezers moet zien

#1: New Girl

#2: Orphan Black

#3: Outlander

#4: Doctor Who

http://https://www.youtube.com/watch?v=cX7e0IlLucs

De erg gefictionaliseerde serie speelt zich af in het jaar 1557 te Frankrijk. De serie volgt het leven van Mary, Koningin van Schotland terwijl ze aan het Franse hof zit. Ze wacht op haar huwelijk met Frans II van Frankrijk met wie ze al verloofd is sinds ze zes jaar was. Mary moet haar staande zien te houden terwijl er allerlei politieke perikelen en machtsgrepen plaatsvinden.

Frans’ moeder, Catharina de’ Medici, probeert stiekem het huwelijk te saboteren omdat Nostradamus’ vertrouwelijke voorspelling hem vertelde dat het huwelijk de dood van haar zoon zou betekenen. Naast het leven van Mary wordt er ook naar de levens van haar dienstmeisjes Kenna, Aylee, Lola en Greer gekeken. De vier dienstmeisjes zoeken naar geschikte echtgenoten aan het hof.

Na Outlander kwam Reign op mijn pad. Ja, meer Schotland en meer prachtige kostuums! Nee, deze series zijn niet te vergelijken, maar zelf ben ik een grote fan van series waarin de geschiedenis een hoofdrol speelt.

Het is een verslavende serie met mysterie, romances, tragedies en kastelen. Het acteerwerk is fijn. Hoe de serie is aangekleed ziet er fantastisch uit.

Maar er is wel één ding waar ik over struikel en dat zijn de accenten. Het verhaal speelt zich voor een groot deel in Frankrijk af en de acteurs hebben geen Frans accent. Tuurlijk, ik begrijp heel goed dat de serie niet in het Frans is, maar als ik kijk naar een serie zoals Outlander. Daar is gewerkt aan de accenten van de acteurs.

Daarnaast speelt dit zich zelfs af een paar eeuwen voor Outlander, daar hebben ze al een zwaar Schots accent. Helaas is dat niet in de hoofdrolspeelster terug te horen. Na wat achtergrondonderzoek te hebben gedaan ben ik er achter gekomen dat de acteurs van Amerika, Engeland en Australië komen. De accenten zijn voor mij een no go. Al begrijp ik ook de producers achter de serie wel, want ze willen een zo groot mogelijke doelgroep aanspreken om meer geld te kunnen verdien. Voor mij blijft het toch een gemiste kans.

Genoeg over de accenten, want wat vind ik van het acteerwerk? Goed, heerlijk om naar te kijken. Het ligt er niet te dik boven op wat ervoor zorgt dat het verhaal geloofwaardig is.

Deze serie is trouwens erg verslavend. Madelon, wat heb je mij aangedaan? Scheelt dat ik al door mijn eerste seizoen van Outlander ben, want anders zou ik alleen maar aan mijn computer gekluisterd zijn kijkend naar al deze tv-series.

Als laatste wat ik kwijt wil is dat ik erg zin heb om een geschiedenisboek op te pakken van Schotland. ikzelf zie dat als een goed teken. Ik wil meer leren over de Schotse hooglanden, de geschiedenis, over koningen en koninginnen. Wat lijkt mij het een prachtig land! Misschien een idee voor mijn volgende trip? Backpacken in Schotland?

Heb jij Reign al gezien?

Liefs,

header31-860x280

Tags: ,


3 responses to “5 series die ik volgens de lezers moet zien #5: Reign

  1. Hahahah, sorry O:)
    Dat van die accenten was mij eigenlijk nog niet eens opgevallen, haha. Maar het blijft een heerlijke serie. Hopelijk starten ze snel met het volgende seizoen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.