5 steden die ik wil bezoeken na Corona

Gepost op 12 november 2020 door Katja in Reizen / 2 Comments

Voor 2020 was het mijn bedoeling om veel te reizen en nieuwe plekken te ontdekken. Balen dat het niet gaat, maar er komt vast een moment in de toekomst.

Atlanta, Amerika
Dit jaar zou ik voor het eerst buiten Europa op reis gaan en mijn eerste bestemming zou Atlanta zijn. De grootste stad van de staat Georgia en staat bekend vanwege CNN, Coca-Cola én inmiddels denk ik ook wel door de presidentsverkiezingen.
Het lijkt me super leuk om het museum te bezoeken van Coca-Cola, maar ook de vele andere musea en galerieën die de stad rijk is. En net buiten de stad vind je natuurgebieden zoals Tallulah Gorge en Amicalola Falls.
De bedoeling was om afgelopen september eerst twee weken naar Atlanta te gaan om een vriendin te bezoeken en daarna twee weken New York verkennen. Deze reis hoop ik ooit in de toekomst te gaan maken om dan mijn vriendin te zien.

Salerno, Italië
Een vriendin van mij woont in Salerno. Onderweg naar het zuiden (of juist op de terugweg) lijkt het me leuk om een aantal andere steden te zien zoals Rome en Verona. Meteen een tour door Italië maken lijkt me erg leuk.
Daarnaast lijkt het me heerlijk om dankzij mijn vriendin het land deels door de ogen van een lokaal iemand te bekijken. We hebben beiden een achtergrond in de Filosofie en journalistiek, daarom hoop ik dat ik op die manier Italië beter mag leren kennen.

Maribor, Slovenië
Nog een stad in het buitenland waar ik iemand ken! De stad zelf trekt me niet meteen. Het is eerder dat hier een kennis van mij woont die ik graag zou willen bezoeken. En we hebben het plan om samen met een auto door het land te reizen om een aantal plekken te zien.
Slovenië is rijk aan natuur, wijn en onverwachte parels in de vorm van kleine steden. Daarnaast staat het bekend om zijn duurzaamheid. Slovenië is op meerdere vlakken een groen land.

Berlijn, Duitsland
Voor sommigen is het Londen en voor anderen is het Parijs, maar voor mij is het Berlijn! Begrijp me niet verkeerd eerder genoemde steden vind ik ook erg tof met name Londen en van Parijs wil ik eigenlijk nog een beter beeld krijgen. Zelf ben ik dol op Berlijn. De stad heeft onwijs veel te bieden ondanks dat ik er al een midweek en daarna nog eens acht dagen ben geweest, heb ik het idee dat ik zo ontzettend veel nog niet heb gezien! Perfect dus voor een stedentrip, aangezien eerder genoemde steden in deze blogpost toch wat meer werk zal zijn.

Brighton, Engeland
Naast dat ik weer reiskriebels krijg, heb ik ook kriebels om nieuwe tatoeages te laten zetten. Mijn tattoo artist zit in Brighton en laat dat nou net ook de stad zijn die vele vegan pubs kent! Als vegetariër en parttime veganist is dit een van de makkelijkste plekken voor mij om te eten. Weet je hoe fijn het is als je naar een restaurant of pub gaat en je alles van de menukaart kan bestellen? En dat het ook meer is dan alleen een salade of iets met spinazie, geitenkaas en paddenstoelen. Gelukkig zijn de menu’s in Brighton heel wat creatiever.
Daarnaast is het een erg leuke strandstad die super compact is. Heerlijk voor een stedentrip of wanneer je verschillende plekken in Engeland wilt bezoeken.

Naast het bezoeken van iemand of een plek in je eigen land, waar zou je naartoe reizen in het buitenland wanneer het weer kan?

Liefs,

Tags: , , , , ,


2 responses to “5 steden die ik wil bezoeken na Corona

  1. Ik hoop heel erg dat ik volgend jaar weer naar Schotland kan! Ik wil Lily heel graag meenemen naar dit prachtige land. Dublin en Florence staan ook hoog op mijn wensenlijst, evenals Noorwegen en Denemarken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.