5 vegan producten die ik dagelijks gebruik

Gepost op 13 juni 2021 door Katja in persoonlijk / 0 Comments

Langzaam maar zeker ga ik naar een vegan levenstijl. Op het moment eet ik 80 tot 90% plantaardig en in deze blog bespreek ik 5 vegan producten die ik dagelijks gebruik.

Alpro – Sojamelk en sojayoghurt
Mijn dag begin ik meestal met vers fruit, noten en/of zaden in een bakje sojayoghurt. Mijn favoriete merk is Alpro als het gaat om sojayoghurt, maar ook wat betreft sojamelk. Tussen 10.00 en 10.30 drink ik meestal een kop koffie met sojamelk. In de winter maak ik over het algemeen een latte en nu met het mooie weer maak ik met regelmaat een ijs mochachino koffie.
Alpro is niet het enige merk die ik lekker vind, wanneer het kouder weer is kan ik enorm genieten van een warme chocolade havermelk van Oatly. Haver- en amandelmelk vind ik een prettige afwisseling wanneer ik geen zin heb in een product met soja.

Chiazaad
Deze zaad is rijk aan vezels en mineralen en is de rijkste plantaardige bron van omega-3 vetzuren. Daarnaast bevat het ook veel ijzer en zink. Dit draagt onder andere bij aan een betere concentratie. Tevens wordt het immuunsysteem ondersteund door de vele vitaminen die chiazaad bevat.
Doordat ik geen vis eet krijg ik niet veel omega-3 vetzuren binnen, die eet ik dus dankzij chiazaad die ik in mijn ontbijt doe. Van tijd tot tijd plaats ik een enorme bestelling bij De Notenshop voor zaden, noten en andere producten die gebruik voor tijdens het koken en/of bakken.

Vitamines
Hoe bewust en goed ik ook bezig ben met mijn voeding, daarnaast neem ik ook nog vitamines. Mijn lichaam maakt B12 minder goed aan en wegens allergieën doe ik er verstandig aan om ook vitamine C en D in te nemen.
De supplementen kopen doe ik ongeveer een keer per kwartaal en het toeval wil dat dat tegelijkertijd valt rond mijn Notenshop bestelling. Super praktisch, want aan mijn lichaam kan ik wel zien en voelen wat ik per seizoen nodig heb en nog nodig kan zijn.

Eden Perfumes
Ik heb nog nooit een parfum gehad die zo goed en lang blijft zitten. Daarnaast hebben ze geuren waar ik niet op uitgekeken raak. Het merk voelt voor mij authentiek en heeft een geheel eigen stijl. Ik kan het maar niet vaak genoeg zeggen, maar ze zijn mijn favoriete parfum merk.
Eden heeft voor iedereen wat: vrouwen, mannen of unisex (mijn favoriete geur valt onder de laatste!). Het personeel in de winkel is vriendelijk en helpen je graag met het uitzoeken van het juiste geur. Ook als je niet zonder die ene geur van een bepaald merk kan die nog wel wordt getest op dieren. Eden helpt je graag met het zoeken van een vegan vervanger (ook online!).

Vegan Dr. Martens
Meteen geef ik toe dat ik vanwege het warme weer de schoenen op het moment niet dagelijks gebruik… maar ik ben bezig met het sparen voor vegan Birkenstock. In ieder geval weten de meeste lezers waarschijnlijk wel dat ik dol ben op Dr. Martens en ik ben zeer te spreken over hun vegan schoenenlijn. Sterker nog, ik vind ze makkelijker in onderhoud dan mijn leren varianten.

Welk vegan product die jij dagelijks gebruikt is jouw favoriet?

Liefs,

Deze blogpost bevat een samenwerking met Aspen.

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.