5 Zuid-Euopese steden op mijn Bucket List

Gepost op 19 januari 2017 door Katja in Reizen / 8 Comments

Gardameer

Welke steden ik nog graag zou willen gaan bezoeken in Zuid-Europa? Tja bijna allemaal grote cliché’s, maar toch staan ze op mijn lijstje. Milaan vond ik wel oké, Frejus waar leuk en Venetië vond ik geweldig! Dit zijn een paar steden waar ik al ben geweest, lees snel verder om te lezen over steden die nog op mijn lijstje staan.

Athene, Griekenland

Naast Athene zou ik ook graag een eiland bezoeken, maar waar komt mijn interesse voor dit land vandaan? Dat heeft heel erg te maken doordat ik filosofie studeer. Met name in het eerste jaar werd er enorm veel gepraat over Griekenland en dan vooral Athene. Natuurlijk is het niet hetzelfde om naar het land te gaan nu als in de tijd van de oude Grieken, maar toch lijkt het mij heel erg leuk om iets herkenbaars te zien als filosofiestudent.

Barcelona, Spanje

Op de één of andere manier staat deze stad in mijn hoofd geregistreerd als feeststad, maar ik ben echt een cultuur junkie, dus daar ga ik dan voor. En wie weet dat dit mijn eerste reisje wordt van 2017…

Venetië

Lissabon en Porto, Portugal

Een klasgenoot van mijn vorige opleiding ging een keer naar Porto en toen ik de foto’s na de reis zag vond ik het prachtig. Niet veel later hoorde ik van iemand anders dat een reis naar Porto leuk te combineren is met Lissabon. Het lijkt mij dan ook leuk om van Lissabon naar Porto te reizen en ook een stukje van het platteland te zien.

Rome, Italië

Ik heb al een aantal plekken in Italië mogen ontdekken, Gardameer, Venetië, Milaan en nog veel leuke kleine plaatsjes. Ik zou het graag nog een stukje zuidelijker willen zoeken en naar Rome gaan. Al zijn er nog zo veel meer steden in Italië waar ik naartoe zou willen, zoals: Florence, Pisa en Verona (gezien, maar was te vluchtig). Dat wordt een reis maken door Italië en laat dit land nou net mijn favoriete keuken hebben. Ja, die reis zie ik al voor mij.

Welke Zuid-Europese stad staat op jouw Bucket List?

Liefs,

Tags:


8 responses to “5 Zuid-Euopese steden op mijn Bucket List

 1. Rome staat ook heel hoog op mijn lijstje! Lissabon en Porto heb ik bezocht en het is echt aan te raden om deze steden te combineren. Lissabon is heel druk, terwijl Porto heel gezellig en sfeervol is. Ik zou dan beginnen in Lissabon om daarna lekker bij te komen in Porto, ideaal 😀

 2. Ik ben de laatste jaren heel veel naar Zuid Europa geweest en probeer in 2017 juist mijn andere liefde op te zoeken: Groot Brittannië! Hoewel misschien niet echt een stad, staat Knossos op Kreta nog super hoog op mijn bucket list. Een tripje naar Sevilla en Cordoba in Spanje zal mijn eerste reis zijn van 2017 :). Heel veel reisplezier dit jaar!

  • Katja

   Haha, ik heb de afgelopen jaren juist met name de UK ontdekt en wil nu juist liever zuidelijker. Net andersom dus! 😉 Al zijn er nog zo veel plekken die ik wil gaan bezoeken in de UK, maar daar zal binnenkort een blogpost over verschijnen. 🙂

 3. Porto is inderdaad echt superleuk! Ik was er vorig jaar rond deze tijd, en heb toen van elke dag een verslagje gemaakt. Mocht je dus nog inspiratie nodig hebben dan kun je een kijkje nemen op mijn blog! Ook Venetië is echt een aanrader, het is zo prachtig daar! Ik wil zelf ook nog heel graag naar Lissabon, Rome, Athene, maar ook Valencia staat hoog op mijn lijstje!

  • Katja

   Oeh, tof! Ik zal snel kijken! Venetie ben ik geweest vijfenhalf jaar geleden en ik vond het prachtig. Nu de andere steden en landen in dit lijstje nog. 🙂

 4. Athene, aangezien wij met school dit jaar naar Griekenland gaan. In Rome en Florence ben ik ook geweest en ik vond het heel mooi, maar ik vind heel Italië geweldig. Vanuit Rome is het ook mogelijk om een dagje naar bijvoorbeeld Pompeii te gaan wat ook prachtig is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.