6 steden bezocht in Engeland

Gepost op 10 februari 2017 door Katja in Reizen / 1 Comment

Engeland, een prachtig land en wat ik ook zie als mijn tweede thuisland. Toen ikzelf nog in Engeland woonde trok ik bijna elk weekend erop uit om meer van het land te zien en ik wil nog veel meer zien! Maar vandaag laat ik 6 steden zien waar ik onder andere ben geweest. Kijk en lees je mee?

Londen

In 2011 ging ik voor het eerst naar Engeland met school. Ik was meteen verliefd op het land! Prachtige bouwwerken, cultuur en een rijke geschiedenis. Inmiddels ben ik zo’n 5 keer in deze stad geweest. Voor 5 jaar lang was het mijn favoriete stad totdat ik afgelopen zomer naar Berlijn ging. Nu is Belijn mijn favoriete stad. ūüôā

Exeter

De stad waar ik heb gewoond, gestudeerd en gewerkt en wat een mooie middeleeuwse stad! Ik wist niet dat het kon, maar ik werd nog verliefder op Engeland! Exeter ligt in Zuid-Engeland. Het is niet een heel bekende stad wat gek is want het is een prachtige stad en waar heel veel gebouwen staan waar J.K. Rowling voor het eerst dacht aan het verhaal over Harry Potter, bekijk hier mijn Harry Potter Tour door de stad.

Door de ligging van de stad is er een warme zeestroom zelfs in de winter! Het is daarom één van de warmere steden in Engeland. Er zit dan ook een behoorlijk temperatuur verschil tussen deze stad en Newcastle. Maar het fijnste van de stad vond ik wel hoe de middeleeuwse bouwstijl gecombineerd wordt met modern. Bovenal zal ik deze stad ook altijd mijn tweede thuis noemen.

Bristol

In tegenstelling tot Exeter is Bristol een stad die opkwam door de industri√ęle revolutie. Het is een stad die tussen bergen in staat. Er heerst een hele andere sfeer in deze stad, ondanks dat¬†het centrum van Bristol behoorlijk groot is hangt er toch een knus sfeertje. De verschillende markten met verse producten¬†in de stad helpt mee aan deze sfeer.¬†Naast Londen is Bristol een geweldige stad om te winkelen.

Bath

Bij Bristol had ik het al over knus, maar Bath was op een heel andere manier knus. Het had een net even warmer gevoel, dat komt vooral door de leuke cafés op elke hoek van een straat. Als ik ergens heerlijk heb gegeten, dan is het wel hier!

De Romeinse bouwstijl van deze stad is een grote reden geweest dat ik samen met mijn reismaatje met name heb gelopen in deze stad. Alles zag er zo mooi verzorgd eruit!

Newcastle

Kleed je warm aan als je in de winter naar deze stad gaat, want wow wat kan het in Newcastle koud worden! Van alle Engelse steden waar ik ben geweest vond ik dit persoonlijk de minst leuke, maar dat heeft meer te maken met dat hier het minst te doen is. Als het gaat om de inwoners van de stad vond ik ze wel één van de vriendelijkste. Ik heb veel leuke gesprekken mogen hebben in deze stad en in de Waterstones tijdens een YA leesclub werd ik ook verwelkomt met drinken en iets lekkers ondanks dat ik mij niet had ingeschreven. Mocht je in deze stad zijn en je hebt niets te doen in de avond, dan kan ik het aanraden om naar de bioscoop te gaan. De bioscoop is daar namelijk erg groot, hebben fijne schermen en stoelen.

Liverpool

De laatste stad waar ik ben geweest (naast Londen) is Liverpool! Ik heb het erg naar mijn zin gehad tijdens de releaseparty van J.K. Rowling haar nieuwe boek, ging naar de kerstmarkt en bezocht vele museums. Doordat ik buiten het seizoen ging heb ik nauwelijks andere toeristen gezien, waardoor ik alles kon bewonderen wat ik graag wilde. Mijn favoriete plek in deze stad is de Albert Docks. De perfecte combinatie van uitwaaien en een mooie wandelroute.

Ik ben in nog meer Engelse steden geweest. Maar daar was ik dan niet langer dan een paar uurtjes, omdat ik op doorreis was. Steden die ik onder andere heb bezocht zijn: Birmingham, Leicester, Manchester, Leeds en nog veel kleine plaatsen tussen deze steden in.

Naar welke steden ben jij geweest in Engeland?

Liefs,

Tags:


One response to “6 steden bezocht in Engeland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.