8X Waarom een bullet journal

Gepost op December 22 2019 door Katja in Bullet Journal / 2 Comments

Het is (bijna) niet te missen geweest… sinds dit jaar gebruik ik een bullet journal en ik ben fan! Maar waarom? Dat lees je in deze blog!

Planning
De eerste reden waarom ik sinds dit jaar een bullet journal heb is vanwege het maken van een planning. Een agenda is wel erg beperkend en ik mag graag een planning maken die op maat is en dus bij mij past in wat ik doe.

Doelen
Al jaren stel ik mezelf elke maand doelen en heb ik het opgedeeld in stappen, zodat ik weet waar ik naartoe wil werken. Maar ik had nooit één duidelijk boek waar ik het in schreef. Daar wilde ik verandering in brengen.

Creatief bezig
Voor mezelf had ik in 2019 het doel gezet om creatief bezig te gaan. Als in tekenen, schilderen, etc. Met mijn bullet journal zette ik elke maand een maand op met leuke tekeningen. Maar gedurende het jaar inspireerde het me ook om meer te tekenen naast mijn journal.

Hoeveel bladzijden gelezen?
Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig hoeveel bladzijden ik op een dag lees. Daarnaast wilde ik me weer bewust worden om elke dag te gaan lezen. In een handig overzicht weet ik precies hoeveel ik lees. Het geeft me dan ook het extra duwtje in de rug om meer te gaan lezen. De afgelopen jaren heb ik vanwege school, stage en werk niet zo veel met mijn neus in een boek gezeten als ik graag zou willen. Daar hoopte ik dit jaar verandering in te brengen.

Welke manuscripten gelezen?
Goodreads is super handig en daar houd ik dan ook in bij welke boeken ik lees, maar manuscripten… dat gaat helaas niet! Toch wilde ik het wel ergens opschrijven en dat kan dankzij mijn journal.

To do lijsten
Hele schriften had ik altijd vol staan met mijn to do lijsten. Een voor school, een voor stage en een voor werk. Sinds mijn leven rustiger is geworden, wilde ik alles op een overzichtelijke plek. Ook zodat ik in een oogopslag kan zien wat ik al wel of niet heb gedaan.

Afspraken overzicht
Elke maand heb ik een aantal afspraken ik vind het makkelijk om die afspraken naast mijn to do lijst te kunnen leggen, zodat ik kan zien wat ik nog moet doen of voorbereiden voor die afspraak.

Heel groot overzicht
Met andere woorden: ik was op zoek naar een heel groot overzicht van mijn verschillende bezigheden. Toen ik een bullet journal ging uitproberen, kwam ik erachter hoe fijn het is om zelf nog alles te creΓ«ren. En ja, ik ben fan! Binnenkort ga ik bezig met mijn nieuwe bullet journal voor het komende jaar.

Heb jij een bullet journal. Zo ja, waarvoor gebruik jij ‘m?

Liefs,

Tags:


2 responses to “8X Waarom een bullet journal

  1. Ik ben zo blij met mijn bullet journal! Ik gebruik hem vooral als habit tracker. Er voor zorgen dat ik wat meer gewoontes opbouw als schrijven en mediteren. Daarnaast vind ik het fijn om mijn bullet journal te gebruiken voor mijn to do-lijstjes. Niet stressen over wat ik allemaal nog moet gaan doen, maar gewoon doen. En ook echt het gevoel hebben uit te kunnen rusten als ik klaar ben met mijn lijstje.
    Misschien moet ik zelf ook maar opschrijven hoe veel ik lees. Ik heb dit jaar veel te weinig gelezen voor mijn gevoel. :/

    • Katja

      Oh wauw, wat mooi dat je dit allemaal kwijt kan in jouw bullet journal! Hmm, ja voor volgend jaar wil ik ook meer gewoontes gaan opbouwen zoals schrijven. Ik wil ook yoga weer op gaan pakken. Goed idee!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.