Meet & Greet met Carmen Reid

Gepost op 9 november 2014 door Katja in Boeken, evenement / 2 Comments

Afgelopen week was het super druk met alle evenementen en mijn week vol festiviteiten sloot ik af met de auteur wiens boek mij echt wist te raken, Carmen Reid. 

DSC_0270[1]

De Meet & Greet werd gehouden in de kinderboekenwinkel Utrecht, een klein schattig winkeltje. Of nou ja eigenlijk in de kelder van de winkel en ik moet zeggen dat ik het erg veel sfeer vond geven passend bij het boek.

DSC_0280[1]

Jammer genoeg waren we maar met 8 personen op de Meet & Greet afgekomen, maar dat mocht de pret niet drukken want zo konden wij veel vragen stellen en dieper ingaan op het boek, Codenaam Coco.

DSC_0277[1]

Aah, wat een leuke cupcakes had Myrthe van Blossom Books laten maken!

DSC_0279[1]

Carmen vond het zo leuk dat er speciaal voor haar cupcakes waren gemaakt dat ze ermee op de foto wilde. Voor afgelopen vrijdag wist ik niet dat Carmen al behoorlijk wat boeken heeft uitgegeven en bijzonder genoeg waren dat allemaal chicklits, maar waarom wilde ze dan opeens een WO2 boek schrijven voor YA?

DSC_0281[1]

Toen Carmen op een ochtend de krant opensloeg stond er een verhaal in over in vrouw ergens in de 80 die was overleden. Niet erg bijzonder dat iemand op haar leeftijd overlijd, maar het verhaal van deze vrouw was wel erg bijzonder. Deze vrouw zat als jong meisje in het verzet in Antwerpen tijdens WO2 en had erg veel meegemaakt. Carmen kwam op een idee voor een boek en zocht vervolgens de familie op van deze vrouw. Carmen wilde erg graag over het leven van de overleden vrouw een boek schrijven. Helaas wilde de zoon van de vrouw niet meewerken. Dus koos Carmen ervoor om het verhaal van Nicole (hoofdpersoon Codenaam Coco) te inspireren op het waargebeurde verhaal van de overleden vrouw.

DSC_0284[1]

Ik had een paar brandende vragen, want ik wist dat de grootouders van Carmen beide aan de andere kant van de oorlog stonden. Maar hoe is het dan mogelijk dat Carmen dit boek heeft geschreven? De ouders van Carmen hebben elkaar ontmoet in de zeventige jaren in Frankfurt in een jeugdherberg. De moeder van Carmen is Duits en was een jonge studente die op dat moment met school in Frankfurt was en sliepen in de jeugdherberg. De vader van Carmen was op hetzelfde moment in Frankfurt en sliep in dezelfde jeugdherberg. Om contact te houden schreven Carmen haar ouders 4 jaar lang brieven naar elkaar en na 4 jaar waren ze verloofd en trok de moeder in bij haar vader. Aaah, als dat geen prachtig liefdesverhaal is dan weet ik het ook niet meer.

De rest van de vragen die ik heb gesteld bevatten spoilers en komen morgen in een apart artikel op de site te staan. Mijn recensie van Codenaam Coco zal aankomende woensdag op de site staan.

DSC_0287[1]

Carmen haar volgende boek zal opnieuw over een serieus onderwerp gaan. Ondanks dat ze zich thuis voelt in de chicklit wereld, voelt ze dat het tijd wordt om haar schrijfkunsten te gebruiken om serieuze onderwerpen aan te snijden. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Even een paar punten op een rijtje:

  • Maandag komt mijn verslag online met spoilers over het boek.
  • Woensdag komt mijn recensie online van het boek.

Heb jij Codenaam Coco gelezen? Zo ja wat vond je ervan?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , ,


2 responses to “Meet & Greet met Carmen Reid

  1. Hij ligt nog klaar om te gaan lezen, maar helaas ben ik er nog niet aan toe gekomen! Ik vond het dan ook echt heel erg jammer dat ik niet bij de meet&greet kon zijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.