De Ijzerkoningin – Julie Kagawa

Gepost op 27 november 2014 door Katja in Boeken / 0 Comments

De IJzerkoningin

Titel: De Ijzerkoningin

Auteur: Julie Kagawa

Verschenen: Maart 2013

Pagina’s: 381

Uitgever: Harlequin

Serie: The Iron Fey #3

Waardering: 7/10

[Deze recensie kan spoilers bevatten voor wie deel 1 en 2 niet hebben gelezen]

Mijn naam is Meghan Chase.

Ik dacht dat het voorbij was. Dat Ash en ik eindelijk samen konden zijn nu we allebei verbannen zijn uit Nimmernimmer. We hebben een hoge prijs moeten betalen, maar het was het waard. Alleen, is het wel echt voorbij? Hoef ik geen moeilijke keuzes meer te maken? Geen offers meer te brengen voor de mensen van wie ik hou?

Nou, niet dus!

De valse koning van het IJzerrijk zit achter me aan. Hij is uit op mijn magische krachten. Krachten die ík niet begrijp of kan beheersen, maar die hém oppermachtig zullen maken.

Tegelijkertijd blijk ik de enige te zijn die hem kan tegenhouden. De enige die kan voorkomen dat het oprukkende ijzer heel Nimmernimmer vernietigt. Waarschijnlijk krijg ik er spijt van, maar dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens leren hoe ik een zwaard moet vasthouden en hoe ik die magie onder de knie krijg.

Eén ding is zeker: het wordt erop of eronder. Voor mij, voor Ash, voor ons allemaal…

Dit deel begint bij Meghan en Ash die op weg zijn naar Meghans familieleden, ze heeft hen al een tijd niet gezien en mist ze enorm. Dit is het moment waarop ze bijna ontvoerd worden door kleine wezentjes. Want waar Meghan en Ash denken een vredige relatie te hebben en een nieuw leven te kunnen beginnen, is het in Nimmernimmer chaos. Er is een nieuwe IJzerkoning op de troon gekomen, ‘De valse koning’. Deze koning wil aan de macht komen en probeert de andere hoven ten val te brengen. Zomer en Winter trekken samen ten strijde. Na al flink wat strijders verloren te hebben, zijn de koning en koningin het erover eens dat Meghan hun enige hoop nog is. Meghan heeft immers al eens eerder een IJzerkoning gedood. Om haar over te halen wordt besloten dat wanneer de valse koning uitgeschakeld is Meghan, Ash en Puck terug mogen keren naar Nimmernimmer. Meghan stemt hiermee in, maar er is een probleempje. De IJzerkoning wil haar namelijk dolgraag uitschakelen, zodat hij háár magie over kan nemen en hierdoor de volledige macht zal hebben…

Yes, ein-de-lijk! Megan is een sterke heldin, die geen hulp nodig heeft van mannen (mannelijke fea). Of nou ja bijna niet, want de opgave die Megan in dit derde verhaal moet halen is onmogelijk zonder hulp. Maar wat ik wilde zeggen is dat ik Megan in de eerste twee delen zo af toe een echte zeur vond en een persoon die altijd hulp nodig was. Het werkte op mijn zenuwen! Gelukkig werden de hoven zo mooi beschreven dat ik door  bleef lezen, want anders was ik denk ik al ergens gestopt in boek 1.

Dit deel van de serie wordt erg rustig opgebouwd dat stoorde mij totaal niet. Misschien ook omdat ik op het moment dat ik het boek las er even aan toe was. Maar zodra het verhaal opgang kwam kon ik het boek niet meer neer leggen.

Het verhaal gaat steeds dieper en dieper. Dit maakt het steeds spannender en leuker om te lezen. Meghans personage ondergaat veranderingen en wordt volwassener, wat erg bijzonder is om te lezen. (Dit zorgde ervoor dat ik het leuker vond om te lezen.) Naast de serieuze kanten aan het verhaal, blijven alle gekke en leuke wezentjes steeds terugkomen.

Toen ik dit boek uit had wilde ik meteen beginnen aan het volgende deel De Ijzerprins en daarvan zal volgende week een recensie op TBW verschijnen.

Wat vind jij van The Iron Fey serie? 

Liefs,

header31-860x280

 

Tags: , , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.