Aangeschoten – M.G. Reyes

Gepost op February 9 2017 door Katja in Boeken / 0 Comments

Titel: Aangeschoten

Auteur: M.G. Reyes

Verschenen: november 2016

Pagina’s: 352

Uitgever: Harper Collins

Waardering: 7/10

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Zes tieners die zonder enig ouderlijk toezicht gaan samenwonen in een huis aan Venice Beach… dat is vragen om problemen. Helemaal als blijkt dat iedereen geheimen heeft voor elkaar. Eén van hen wordt beschuldigd van moord, maar het wordt nog erger. Door de komst van een ongenode gast raken ze verstrikt in een complot dat niemand zag aankomen, en de enige kans om dit te overleven is samen optrekken, ondanks het wantrouwen.

Dit boek gaat verder waar Losgelaten eindigde. Ook in het vervolg deel lijkt de auteur even moeite te hebben. De eerste 100 bladzijden verlopen vrij hakkelig en scènes sluiten niet op elkaar aan. Hierdoor kreeg ik het idee dat ik delen van het verhaal miste. Gelukkig herstelde de auteur zich later en vloeien de scènes, ondanks de verschillende POV’s, in elkaar over.

Zodra de scènes in elkaar overvloeien wordt het verhaal razend spannend! De eerste 100 bladzijden zijn al spannend, maar dat las niet heel erg fijn. Na de 100 bladzijden komt er zo veel actie, worden mysterieuze stukken onthuld en is het onvermijdelijk dat je op het puntje van je stoel zal zitten. Ik heb de laatste 250 bladzijden dan ook in één zit uitgelezen. Sommige spannende dingen die het boek gebeuren had je als lezer al weet van door eerste boek, maar toch blijft het leuk om te lezen doordat het spannend blijft hoe verschillende personages op elkaar reageren. Geloof me, dat zal net zoiets zijn als kijken naar vuurwerk.

Er waren ook een paar dingen die ik als lezer nog niet wist en die werden onthuld in dit boek. Ik moet het de auteur nageven, originele hoeken vinden in een verhaallijn weet ze wel hoe dat moet. Echter blijf ik er wel bij dat Reyes de personages heel erg heeft getypeerd, al krijgen ze in Aangeschoten wel meer lagen, waardoor ik iets meer met de personages kan meeleven. Ik vind dit deel een stuk beter dan het eerste deel als het gaat om de uitwerking van het verhaal en de verschillende lagen van de personages. Hoe dan ook, ik kijk uit naar het vervolg deel. Want die cliffhanger!

Bij welke serie vond jij het tweede deel beter dan het eerste deel?

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.