Academicus Vampyrus #2 IJskoud – Richelle Mead

Gepost op 13 mei 2015 door Katja in Boeken / 2 Comments

IJskoud (Academicus Vampyrus, #2)

 

Titel: IJkoud

Auteur: Richelle Mead

Verschenen: oktober 2010

Pagina’s: 316

Uitgever: Full Moon

Waardering: 7/10

Academicus Vampyrus #1

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.

Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.

Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

Ik hoop dat de schrijfster het als een compliment ziet als ik zeg dat het boek weg leest als een chicklit. Heel gemakkelijk, vlot, maar ook met een vleugje fantasie. Ik had het boek in handen en 24 uur later was het boek uit, een echte page turner. Dat had ik op het moment van lezen wel nodig. Ik weet niet wat het is maar elke keer wanneer ik iets over vampiers lees tijdens een leesdip ben ik er zo vanaf. Dit heb ik ook met de Huis van de nacht-serie, maar Academicus Vampyrus is vele malen beter!

Het boek begint meteen goed met actie en vele emotie die in het rond vliegen, terwijl het Rose alleen haar plan was om haar examen die dag te doen. Strigoi beginnen een groter gevaar te worden dan ooit te voren.

Deel 1 liet mij niet echt achter met een cliffhanger, maar oh my… Dit boek heeft behoorlijk wat recht gezet. Niet dat er veel recht te zetten viel, want deel 1 vond ik al leuk. Maar ik kreeg het idee dat dit boek werkte naar iets groters. Tegelijk kabbelt het boek voort op een chicklit achtige manier, waar ik me totaal niet aan stoorde. De laatste 100 bladzijdes ongeveer merkte ik wel dat er een verschil komt in de schrijfstijl van de auteur. Het wordt minder chicklit, meer fantasie. Al blijft het verhaal wel zijn vlotheid houden.

Richelle heeft mij meegenomen in een verhaal waarvan ik de wendingen niet zag aankomen, voor mijn gevoel zou het verhaal een andere kant opgaan. Al ben ik blij dat de auteur deze keuzes in het boek heeft gemaakt.

Ben jij al klaar voor een semester aan St. Vladimir?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , , , ,


2 responses to “Academicus Vampyrus #2 IJskoud – Richelle Mead

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.