ACID – Emma Pass

Gepost op 28 januari 2015 door Katja in Boeken / 3 Comments

Titel: ACID

Auteur: Emma Pass

Verschenen: april 2013

Pagina’s: 448

Uitgever: Corgi Books

Waardering: 10/10

ACID – The most brutal police force in history. They rule with an iron fist. They see everything. They know everything. They locked me away for life. 

My crime? They say I murdered my parents. I was fifteen years old.

My name is Jenna Strong. 

Al sinds vorig jaar maart staat dit boek in mijn kast en ik kan niet begrijpen waarom ik dit boek niet eerder heb opgepakt. Want het is een geweldig verhaal met een sterke heldin! 

Je maakt kennis met Jenna en zij zit sinds haar vijftiende (op het moment in het verhaal is ze 17) in een gevangenis waar zij de enige vrouwelijke gevangene is. Dat heeft voordelen want ze heeft een cel voor zichzelf, maar het heeft vooral veel nadelen. Jenna is sterk zowel fysiek als mentaal. Ze wordt getraind door de dokter van de gevangenis, zodat Jenna kan opboksen tegen de andere gevangen.

Op een dag breekt de hel los in de gevangenis en Jenna wordt meegenomen door mensen die beweren dat hen het beste met Jenna voor hebben. Ze geven Jenna een nieuwe identiteit, naam, huis, werk en Lifepartner. Wacht Lifepartner? Op de leeftijd vanaf ongeveer 17 jaar wordt er een lifepartner aan je toegewezen. Ze wachten wel even totdat je klaar bent met school voordat ze een lifepartner aan je toewijzen. Ze zoeken iemand die bij je past als het gaat om hoeveel geld je hebt of je familie. Jenna zelf was geboren in Upper (London) voordat ze in de gevangenis belande, na haar nieuwe identiteit woont Jenna (nieuwe naam: Mia) in Outher (London) en dat is op z’n zachtst gezegd niet de beste buurt om te wonen.

Volgens ACID is Jenna ontsnapt uit de gevangenis. ACID is afgekort voor Agency for Crime Investigation and Defence. Zij zijn de baas over Engeland in 2113. Ze regeren met een ijzeren hand en iedereen moet de regels opvolgen van ACID, doe je dit niet… In Upper krijg je nog één kans, maar in Outher krijg je een enkeltje gevangenis.

ACID blijft opzoek naar Jenna terwijl zij ondergedoken zit in Outher. Het is vrij makkelijk voor Jenna om niet ontdekt te worden, want haar hele lichaam heeft plastische chirurgie ondergaan. Ze herkent zichzelf niet terug, maar alles is beter dan gepakt te worden door ACID. Jenna neemt zelf haar lifepartner voor lief, tot zo ver dan. Maar goed als ze niet wil opvallen dan moet alles er koek en ei uitzien.

Ik wil natuurlijk niet te veel spoilers geven, maar dit is hoe het begin van het verhaal gaat. ACID blijft opzoek naar Jenna en er zitten zoveel plotwendingen in het verhaal, dat is werkelijk geweldig om te lezen. Ook leuk is dat het niet een trilogie is, niet een serie, maar een stand alone!

Pass heeft een heerlijk schrijfstijl en ze heeft Jenna een eigen stem gegeven. Een ijzer sterke vrouw, maar die ook gevoelens begint te krijgen en langzaam bij beetje verliefd wordt zonder haar eigen kracht te vergeten. Ze doet er alles aan om in leven te blijven. Het is een prachtig en krachtig verhaal over een meisje waar niet te sollen mee valt en die alles er aan doet om het belangrijkste in je leven terug te krijgen. Haar eigen identiteit! Want niets is belangrijker dan dat en al helemaal op die leeftijd.

Ik kan niet wachten om meer boeken van deze schrijfster te lezen. Pass heeft een verhaal weten te creëren die je lang bij blijft en niet te vergeten het einde zag ik totaal niet aankomen net zoals de plotwendingen niet. Dit boek is zeker een dikke aanrader en laat mij vooral weten wat je ervan vond. Want er zijn helaas nog niet veel mensen in Nederland die dit boek hebben gelezen, maar dat is ACID wel waard.

Wat dit boek ook bijzonder maakt is dat er krantenknipsels van ACID inzitten zo weet je soms meer dan Jenna zelf. Daarnaast lees je ook brieven gericht aan Jenna, maar die heeft zij ze nog nooit gelezen en er zijn ook berichten verwerkt van ACID agenten. Ik kan gewoon niet genoeg krijgen van dit verhaal! Om eerlijk te zijn vind ik het nu wel een beetje jammer dat ACID een stand alone is, maar misschien is dat juist ook een extra reden waarom ik het zo leuk vind dat ACID dat niet is. 

Ga jij ACID lezen?

Liefs,

 header31-860x280

Tags: , , , , , ,


3 responses to “ACID – Emma Pass

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.