After (Hier begint alles) – Anna Todd

Gepost op 28 oktober 2015 door Katja in Boeken / 3 Comments

Hier begint alles (After #1)

 

Titel: After

Ondertitel: Hier begint alles

Auteur: Anna Todd

Verschenen: maart 2015

Pagina’s: 528

Uitgever: Boekerij

Waardering: 9/10

Ik wil uitgeverij Boekerij bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings.Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is.

Dit boek was echt overal. Steeds stond ik in de winkel te twijfelen of ik dit boek mee wilde nemen, want wow dit boek telt meer dan 500 bladzijdes en dat schrikte mij in het begin best af. Maar zodra je begint te lezen, dan merk je er niets meer van. Ik vloog door de hoofdstukken en voor ik het wist had ik het boek al uit. Ik was meteen fan van hoe het verhaal beschreven werd. Het verhaal is geen hoogstandje literatuur, maar ik genoot enorm van het verhaal!

De ontmoeting met Hardin ging precies zoals ik het had verwacht en de daarop volgende keren dat Tessa en Hardin elkaar zien waren geweldig. Ik vind het fantastisch hoe ze op elkaar reageerden. Het boek vond ik helemaal super, maar… Ja, er is een maar… Soms kon ik mij enorm irriteren aan hoe het verhaal verliep. De relatie tussen Tess en Hardin leek wel een tenniswedstrijd. Het leek alsof het verhaal steeds opnieuw vertelt werd, maar elke keer net even anders verpakt. Dan hadden ze ruzie, maakten ze het goed en sloeg zijn humeur weer om. Tessa had naar mijn idee wel wat meer ballen mogen hebben. Een aantal keren kiest ze ook voor zichzelf en daar was ik dan heel blij om, het probleem was helaas dat het van korte duur was.

Hoewel het verhaallijn zich voornamelijk richt op de ‘spanningen’ tussen Hardin en Tessa is dit ook echt een coming of age story. Aspecten van zelfstandigheid zoals op jezelf wonen, vallen en opstaan en je eigen keuzes maken komen naar voren. Anna Todd haar schrijfstijl is zeer eenvoudig waardoor je makkelijk door het boek leest. Ik vind het wel jammer dat de andere personages niet zoveel aandacht krijgen. Hierdoor blijven ze vrij oppervlakkig en krijg je niet het idee dat ze een eigen leven hebben naast het vervullen van hun taak als vriend of vriendin.

En dan het einde! Het einde was… BAM! Die had ik niet zien aankomen! Wow, echt wow. Ik was heel erg bang dat de auteur om het einde heen zou draaien, maar het was alles behalve dat! Je wil niet weten hoe blij ik ben dat deel 2 al naar het Nederlands is vertaald, want ik wil dat boek heel graag lezen!

After is een heerlijk verhaal waarbij je je gedachtes even op nul kan zetten en dat einde, geweldig! Ik wil meer!

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , , ,


3 responses to “After (Hier begint alles) – Anna Todd

  1. Ik heb het eerste deel gelezen, ben begonnen aan het tweede deel en heb deze halverwege gefrustreerd aan de kant gesmeten. Het is voor mij een beetje teveel van hetzelfde. Dus ben ik er maar mee gestopt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.