Am I Normal Yet? – Holly Bourne

Gepost op 2 november 2017 door Katja in Boeken / 0 Comments

Am I Normal Yet? (The Spinster Club, #1)

Titel: Am I Normal Yet?

Auteur: Holly Bourne

Verschenen: augustus 2015

Pagina’s: 434

Uitgever: Usborne Publishing

Waardering: 9/10

All Evie wants is to be normal. She’s almost off her meds and at a new college where no one knows her as the girl-who-went-crazy. She’s even going to parties and making friends. There’s only one thing left to tick off her list…

But relationships are messy – especially relationships with teenage guys. They can make any girl feel like they’re going mad. And if Evie can’t even tell her new friends Amber and Lottie the truth about herself, how will she cope when she falls in love?

Ik sla net de laatste bladzijden om van het boek ‘Am I Normal Yet?’ van Holly Bourne. En wauw, wat een boek! Ik kan me niet voorstellen dat ik het boek bijna een jaar heb laten liggen, ondanks dat ik vorig jaar in London Holly Bourne heb ontmoet.

Aangezien zes het lievelingsgetal is van Evie (hoofdpersonage), geef ik ook zes redenen waarom ik dit boek te gek vind!:

1. Vriendschap, dat is het belangrijkste in dit boek en dat vind ik zo mooi om te lezen. De dames (de vriendengroep) zijn stuk voor stuk sterke personages en de vriendschap die ontstaat voelt voor mij erg natuurlijk aan.
2. Feminisme, want ik heb nog nooit een boek gelezen waarin vrouwen hard tegen hard gaan, om te discussiëren over verschillende topics waar vrouwen elke dag mee te maken hebben.
3. OCD, de manier hoe de auteur dit zo goed wist neer te zetten in het verhaal en dat brengt me meteen naar mijn volgende punt…
4. De echtheid, de auteur heeft zich ontzettend goed kunnen inleven in OCD en beschrijft het tot in de puntjes. Dat niet alleen, de ouders, het zusje, de psycholoog, de vriendschappen, alle personages zijn tot in de puntjes uitgewerkt en allemaal lijken ze voor mij echt te bestaan. Ze zijn gaan leven.
5. Verschillende verhaallijnen, Bourne heeft grote verhaallijnen in dit boek verwerkt en dat heeft ze super gedaan! Elke verhaallijn heeft veel aandacht gekregen en geen één sneeuwde onder.
6. Nog 3 boeken! Ik ben blij dat ik nog niet klaar ben met deze serie en dat deel 2 zelfs al in mijn kast staat, klaar om gelezen te worden.

Zonder te overdrijven, dit boek is één van de beste YA contemporary die ik ooit heb gelezen. Het is een verhaal met een boodschap en wordt afgewisseld met humor. De humor in dit boek is werkelijk fantastisch! Ik heb vaak hardop zitten lachen. De auteur heeft dit verhaal op die manier luchtig weten te houden.

Daarnaast weet Bourne ook het onderwerp mentale gezondheid op een goede manier over te brengen. Ze laat de negatieve kanten zien en deinst er niet voor achteruit om alles in detail uit te werken. De schrijfster heeft duidelijk haar huiswerk gedaan toen ze aan dit boek begon en daar ben ik haar enorm dankbaar voor. Want zonder al die research die in dit boek ging was het boek half zo goed niet geweest.

Dit boek mag dan een YA contemporary zijn, het heeft geen cliché einde. Ik kan daarom niet wachten op de vervolg delen! In totaal zijn er vier boeken. De eerste drie boeken worden elk uit het perspectief verteld van één iemand uit de vriendengroep. Ook wel The Spinster Club genoemd. In het laatste deel komen de dames samen voor een oud en nieuw feest. Je kan vast wel raden dat ik van plan om deze boeken te gaan lezen de komende maanden, zodat ik het laatste boek rond oud en nieuw kan lezen.

Kort samengevat: lees dit boek!

Lees jij graag boeken met sterke vrouwelijke hoofdrollen?

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.