Angelfall 2 – Susan Ee

Gepost op 30 september 2015 door Katja in Boeken / 4 Comments

Penryn en de nieuwe wereld (Angelfall #2) – Susan Ee

 

Titel: Angelfall 2

Auteur: Susan Ee

Verschenen: oktober 2014

Pagina’s: 303

Uitgever: Luitingh Sijthoff

Waardering: 8/10

In de Nieuwe Wereld moet je vechten voor je leven…

Penryn heeft haar zusje bevrijd uit de gruwelkelder van het engelenhoofdkwartier. Maar Paige is veranderd in een monster – met bloederige gevolgen. Paige vlucht. De mensen zijn doodsbang voor haar.

Op zoek naar haar zusje, dolend door de lege straten van San Francisco, komt Penryn achter het geheime plan van de engelen. Ze ontdekt dat ze ver willen gaan in hun zucht naar macht, gruwelijk ver…

Ondertussen jaagt Raffe op zijn vleugels. Hij heeft ze nodig om zich weer bij de engelen te voegen en zijn plek als een van hun leiders in te nemen. Kiest hij voor zijn vleugels of helpt hij Penryn te overleven?

Onlangs ontving ik van de uitgeverij het laatste deel uit deze bloedstollende trilogie! Toen ik begon aan het lezen van de eerste paar hoofdstukken realiseerde ik mij dat ik een heel deel kwijt was. Gek want het einde van deel 1 staat in mijn geheugen gegrift. Blijkbaar had ik deel 2 nog niet gelezen, dus hup Angelfall 2 pakte ik uit mijn boekenkast en voor ik het wist werd ik meegezogen in de nieuwe wereld.

Susan Ee weet een dystopische wereld te creëren die ontzettend realistisch aanvoelt. Zowel de omgeving als de personages zijn met veel details goed uitgewerkt. Daarnaast wist de auteur een bijzondere sfeer neer te zetten die erg grimmig is. Het past perfect bij het verhaal.

Hoe zouden mensen reageren op zo’n apocalyptische gebeurtenis: de ene vecht, de ander geeft zich over. De een moet jagen om te overleven en de andere kan elke avond zijn buik rond eten. Dit alles wordt heel erg beeldend beschreven, waardoor het zich als een film voor mijn ogen afspeelde. En wow… het verhaal was dan ook af en toe een horrorfilm en natuurlijk kon ik het niet laten om door mijn vingers te kijken om verder te lezen.

Ik vind het erg bijzonder hoe de auteur de personages zoveel diepte weet te geven. Niet alleen de sterke kanten worden benoemd, maar ook hun zwakke kanten. En dat zonder een big deal ervan te maken.

Het is een heerlijk rauw verhaal, de braafheid ontbreekt en ik ben er dol op! In combinatie met het verhaal, de goed uitgewerkte personages en dat einde… Dat einde! Wat ben ik blij dat deel 3 al op mijn nachtkastje ligt, want wauw! Susan Ee heeft mij zeker doen verrassen!

Ben jij dol op dystopische verhalen met een rauw randje? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


4 responses to “Angelfall 2 – Susan Ee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.