Angelfall 3 – Susan Ee

Gepost op 14 oktober 2015 door Katja in Boeken / 2 Comments

Penryn en Het gevecht om hemel en aarde (Angelfall #3)

 

Titel: Angelfall 3

Auteur: Susan Ee

Verschenen: augustus 2015

Pagina’s: 304

Uitgever: Luitingh Sijthoff

Waardering: 9/10

Ik wil Luitingh Sijthoff bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar

Het lot van hemel en aarde ligt in handen van één meisje…

Na een gewaagde ontsnapping zijn Penryn en Raffe op de vlucht voor de engelen. Ze hebben zo snel mogelijk een arts nodig om de gruwelijke veranderingen ongedaan te maken die de engelen hebben uitgevoerd op Raffe en op Penryns zusje Paige. Maar ze worden onverwacht geconfronteerd met een schokkende onthulling uit Raffes verleden.

Wanneer de engelen een nachtmerrie loslaten op de mensheid, maken beide kampen zich op voor oorlog. Penryn en Raffe worden gedwongen een kant te kiezen in het gevecht om de aardse heerschappij. Kiezen ze voor hun eigen soort, of voor elkaar?

Na een raar begin met het lezen van Angelfall 3, aangezien ik van te voren niet door had dat ik Angelfall 2 nog niet had gelezen. Begon ik opnieuw aan Angelfall 3. En wow wat heb ik lang over het boek gedaan… Niet omdat ik het boek niet goed vond, maar ik wilde gewoon niet dat het verhaal eindigde. Dus mocht ik van mezelf maar 2 of 3 hoofdstukken per avond lezen.

Naast Katniss en Tris is Penryn mijn favoriete kick-ass heldin Ze is stoer, met zo haar onzekerheden. Toch legt ze haar onzekerheden niet te dik erbovenop, want ze weet ook heel goed waar ze wel goed in is. Natuurlijk is daar dan nog Raffe, liefde op het eerste gezicht. Deze serie draait ook om haar relatie met Raffe, maar Penryn heeft Raffe niet nodig. Ze kan prima haar eigen boontjes doppen. Raffe weet dat en respecteert dat.

Ik vind het erg fijn dat de schrijfster de liefde niet als hoofdonderwerp gebruikte in het verhaal. Eerst je gezin en dan pas de rest. Ik vond dit een erg verfrissende blik geven, aangezien in veel YA boeken de liefde een grote lijn in het verhaal is.

Het hele boek bouwt naar een geweldige ontknoping. Voor mijn gevoel was het totaal niet voorspelbaar, op de liefde na dan. Maar dat was te verwachten en nee dat vond ik totaal niet erg. Voor een fantasy boek voelde de ontwikkeling van de relatie heel echt aan en de keuzes die Raffen en Penryn moesten maken. Dit maakte in mij een grote fangirl los! Ik slaakte af en toe een gilletje van plezier.

Door boeken zoals Angelfall 3 word ik eraan herinnerd hoe fijn lezen is!

Ben jij al begonnen aan de Angelfall-trilogie? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , ,


2 responses to “Angelfall 3 – Susan Ee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.