Anna & de french kiss – Stephanie Perkins

Gepost op 29 april 2015 door Katja in Boeken / 5 Comments

Anna en de French Kiss (Anna and the French Kiss, #1)

 

Titel: Anna & de french kiss

Auteur: Stephanie Perkins

Verschenen: april 2015

Pagina’s: 270

Uitgever: Van Goor

Waardering: 10/10

Ik wil uitgeverij Van Goor bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar. 

Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

Een liefdesverhaal die zich afspeelt in Parijs, in Parijs lezen? Daar zeg ik geen nee tegen! Het is een Liefdesverhaal waarin Anna sterk in haar schoenen staat. Oké natuurlijk ze heeft in het begin moeite met de taal, maar wanneer het om de taal van de liefde gaat weet ze wanneer het tijd is to move on. Wanneer de o zo goddelijke St. Clair haar niet ziet zitten, gaat ze verder met haar leven in plaats van liggen huilen in haar kussen.

Wel balen dat ze niet bij aankomst meteen de stad is gaan onderzoeken. Maar op zich begreep ik het wel. Anna wilde niet naar Parijs, ze had al een leven in Atlanta. Al snel wend Anna aan de stad en gaat ze zelf erop uit in Parijs. Geen bioscoop blijft veilig voor deze filmfreak. Dat Anna door de stad wandelt heeft veel te maken met St. Clair die op een avond klopte aan haar deur, om Anna mee te slepen de stad in.

Stephanie heeft werkelijk een geweldig verhaal weten neer te zetten met karakters die complex zijn voor een contemporary, maar dat geeft het verhaal veel diepgang. Het is niet zomaar een liefdesverhaal, van jongen en meisje vinden elkaar leuk om vervolgens wat obstakels te moeten overwinnen. Het gaat verder dan dat.

Naast de liefde moeten we niet vergeten dat het boek over meer gaat dan dat. Het gaat ook over vriendschap, dat je die banden moet onderhouden om het niet verwaarlozen.

Deze auteur heeft een heerlijke schrijfstijl waardoor ik het boek in één zucht heb uitgelezen. Ze heeft de karakter geweldig uitgewerkt, geen stereortype gedoe. Er waren een paar dingen in het verhaal die ik zag aankomen, maar de clichés blijven uit in dit verhaal. Stephanie heeft mij meerdere keren weten te verrassen.

Het is een fijn boek, waardoor ik mij helemaal thuis voelde in de straten van Parijs. Als je twijfelt over dit boek om het op te pakken, dan raad ik je nu aan om het boek wel te gaan lezen. Want dit boek is zeker de moeite waard om gelezen te worden. Een vrij dagje in de zon zitten met dit boek staat gelijk aan een hele week geluksgevoelens in je boek. Maar dat kan ook komen doordat ik met mijn hoofd nog helemaal in Parijs zit.
Ga jij Anna & de French Kiss lezen? Of heb je het al gelezen en wat vond je ervan?
Liefs,
 header31-860x280

Tags:


5 responses to “Anna & de french kiss – Stephanie Perkins

  1. Ik las het boek in het Engels omdat ik mijn Engels wil(de) verbeteren. Ik begreep niet alle details, maar vond het net als jij een heerlijk boek om te lezen. Ik wil het nog wel in het Nederlands lezen om te zien welke stukjes ik nou gemist heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.