Auteurs waarvan de achternaam begint met een E | The Friday Five

Gepost op 30 juli 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Het is vrijdag, dus tijd voor een nieuwe The Friday Five blog!

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: auteurs waarvan de achternaam begint met een E.

Helaas heb ik ook deze keer geen 5 boeken van auteurs in mijn kast staan die kan noemen bij deze letter. De reden? Ik heb onlangs vrij veel van mijn boeken op zolder gezet om ruimte te maken voor nieuwe en/of andere boeken, dus ik heb sowieso ook iets minder overzicht. Maar gelukkig heb ik wel de volgende 3 mooie boeken in mijn kast of op mijn e-reader staan:

10 Blind Dates – Ashley Elston
Sophie wil maar één kerstcadeau: een beetje vrijheid van haar overbeschermende ouders. Wanneer die besluiten de kerstdagen ergens anders te vieren, verheugt Sophie zich op wat privétijd met haar vriendje Griffin. Totdat ook Griffin behoefte aan vrijheid blijkt te hebben…
Met een gebroken hart vlucht Sophie naar het huis van haar grootouders, om samen met de rest van haar familie de feestdagen door te komen. Haar oma bedenkt een (niet zo) briljant plan om Griffin te vergeten: de komende tien dagen zal ieder familielid een blind date voor Sophie organiseren. Zo regelt haar nichtje Sara een superknappe jongen én kaarten voor een exclusief feest. En haar gekke tante Patrice bezorgt Sophie de hoofdrol in een levende kerststal – met een jongen die nauwelijks tot haar schouders komt én een krijsende baby. Wanneer Griffin haar toch smeekt om een tweede kans, is Sophie in de war. Zou het kunnen dat ze gevoelens heeft voor iemand anders?

Dit boek is wellicht passender om tijdens december te lezen, maar wat heb ik toch van dit verhaal genoten!

Dit is ons verhaal – Ashley Elston
Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat.
Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families.
Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.

Dit boek is een vrij simpele mysterie, aangezien het verhaal niet super complex wordt gemaakt. Dit boek is zeker een aanrader voor de beginnende lezer in het mysterie genre en voor de gevorderde lezer van het genre is het boek heerlijk voor op het strand.

Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison
Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward!
Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee.

De personages vond ik voor een luchtig verhaal erg goed uitgewerkt, dat zorgde er ook voor dat ik het boek met veel plezier las. Ik vond het erg fijn dat de 2 hoofdpersonages, een jongen werd geschreven door de mannelijk auteur en de meid door de vrouwelijke auteur. Dit element maakte het verhaal nog realistischer.

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about| Elke Ladybooksalott | Rianne Rianne Warmerdam

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.