Auteurs waarvan de achternaam begint met een H | The Friday Five

Gepost op 10 september 2021 door Katja in Boeken / 2 Comments

TheFridayFive

Het is vrijdag, dus tijd voor een nieuwe The Friday Five blog!

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: auteurs waarvan de achternaam begint met een H.

Voor deze challenge kan ik helaas niet meer dan 3 boeken opnoemen. Een flink aantal letters zijn duidelijk ondervertegenwoordigd in mijn boekenkast.

Boyfriend Material – Alexis Hall
Luc, de hoofdpersoon in Boyfriend Material van Alexis Hall, is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar het probleem is dat de neprelatie wel heel echt begint te voelen.

Wat ik erg leuk vind en tevens een van de sterkte punten in dit boek, is dat de auteur de personages in het begin heel verschillend laat lijken. De twee hoofpersonen halen het beste in elkaar naar boven en net wanneer je als lezer de relatie als ‘perfect’ wilt bestempelen, ontdek je een andere kant van het verhaal waardoor je nog beter begrijpt waarom ze zo goed bij elkaar passen. Wat had ik trouwens graag het verhaal ook vanuit het perspectief van Oliver gelezen! Zijn kant van het verhaal en zijn gedachten lijken me erg leuk om te lezen. Wie weet in het tweede deel? Vrij recent is het namelijk bekendgemaakt dat er een vervolg komt en ik ben razend benieuwd!
Met Boyfriend Material heeft auteur Alexis Hall twee realistische personages neergezet in een verhaal vol humor, diepgaande gesprekken en rauwe emoties.

Everless – Sara Holland
Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft…
De familie Gerling is rijk: ze hebben tijd in overvloed door de hoge belastingen die ze eisen van de arme bevolking. En niemand haat hen meer dan Jules Ember. Toen ze klein was, woonde ze met haar vader op Everless, het landgoed van de Gerlings, maar een noodlottig ongeluk dwong hen midden in de nacht te vluchten. Als Jules erachter komt dat haar vader bijna door zijn tijd heen is, weet ze echter dat er maar een ding op zit: terugkeren naar Everless om daar wat bij te verdienen.
Teruggaan naar Everless brengt meer gevaar – en verleiding – met zich mee dan Jules zich ooit had kunnen voorstellen. Al gauw komt ze steeds dichter bij een bizar, eeuwenoud geheim over het landgoed en zichzelf.

Ik was niet meteen fan van deze serie. Als iemand die filosofie heeft gestudeerd had ik het idee dat bepaalde dingen niet klopten in het verhaal. Na mijn studie pakt ik het eerste deel opnieuw op om het te herlezen en vond ik het een stuk leuker. Ook omdat ik alle filosofische theorieën toen even had losgelaten. Daarna las ik met heel veel plezier het vervolgdeel.

Het bitterzoete paradijs – Iris Hannema
Na een maandenlange reis door Oost-Afrika besluit wereldreizigster Iris Hannema op zoek te gaan naar het aardse paradijs. Zou het bestaan en waar? Ze doorkruist het blauw van de wereldkaart en bezoekt de eilanden in de Stille Oceaan, van de Salomonseilanden tot Hawaï. Op Vanuatu overleeft ze de verwoestende cycloon Pam, in Nieuw-Caledonië dreigt een rassenoorlog, in het Koninkrijk Tonga ontmoet ze de koning. In Fiji wordt ze beroofd en maakt ze de zwaarste zeereis ooit met tonijnvissers. Op Bora Bora blijkt haar campingeigenaar stervende en op een van de minuscule atollen van Tahiti vindt ze onderwaterliefde. Ze beschrijft wat ze er allemaal tegenkomt, en dat is niet in de laatste plaats: zichzelf. En het paradijs?

Omdat ik zelf de wereld nog niet over kan reizen, leek het mij heerlijk om er over te lezen. In het verleden las ik met regelmaat de reisartikelen van Hannema. Toen ik haar boeken voor een mooie prijs in de boekhandel zag liggen twijfelde ik geen moment om ze te kopen.

Lees jij liever een romcom, fantasy of non-fictie?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about | Rianne Rianne Warmerdam

Tags: ,


2 responses to “Auteurs waarvan de achternaam begint met een H | The Friday Five

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.