Bemind – P.C. Cast + Kristen Cast

Gepost op 13 december 2017 door Katja in Boeken / 3 Comments

Bemind PC Cast Kristin Cast

Titel: Bemind

Auteur: P.C. Cast + Kristen Cast

Verschenen: november 2017

Pagina’s: 336

Uitgever: Best of YA

Waardering: 6/10

Ik wil uitgeverij Best of YA bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Het huis van de nacht-serie gaat verder! Dit is het eerste deel in de serie Andere wereld.

De kudde oenen is al een jaar uitgewaaierd over het land. Ter gelegenheid van Zoeys achttiende verjaardag roept Stark iedereen weer bij elkaar in Tulsa. Maar Tulsa blijkt niet meer zoals het was. Vreemde, duistere tekens worden zichtbaar – zou het kunnen dat Neferet zich toch weer roert?

Zoey wil niets aan het toeval overlaten en roept haar vrienden op om samen met haar een nieuwe laag van bescherming over Neferets gevangenis te leggen. Koud kunstje, of toch niet? Niets is ooit wat het lijkt in het Huis van de Nacht en de vrienden moeten opnieuw samen ten strijde trekken. Maar een jaar is lang. Kunnen ze nog steeds op elkaar bouwen of zijn ze te veel uit elkaar gegroeid? Zal de duisternis vriendschappen vernietigen of zal Zoey erin slagen om degenen die ze lief heeft te redden?

[Het is onmogelijk om dit boek te lezen wanneer je niet Het huis van de nacht boeken hebt gelezen. Het is te doen wanneer je een paar boeken uit de serie hebt gelezen. Maar ik had heel veel moeite, aangezien ik alleen de eerste drie verhalen uit de serie heb gelezen. En daardoor heb ik geen idee wat er daarna in de serie is gebeurd. Dit boek speelt de hele tijd in op gebeurtenissen in de boeken van Het huis van de nacht. Bijna niets van wat er in de vorige boeken is gebeurd wordt herhaald, waardoor ik het moest doen met een paar vage feiten. Dit boek speelt af bijna een jaar later waar het laatste boek in Het huis van de nacht-serie is gebleven.]

Het eerste hoofdstuk is meteen een leuke binnenkomer door de hedendaagse associaties. Zoals ik van de auteurs gewend ben leest het boek meteen heerlijk weg. En vind ik het zelfs lastig om het boek even aan de kant te leggen. Voor mij blijven de auteurs geweldige spelers met modern taalgebruik en hoe authentiek ze de wereld beschrijven in hun boeken.

Hoe leuk ik het verhaal ook vond, ik merkte dat het echt van belang is om de gehele serie te lezen, voordat je in dit boek begint. Ik kon het redelijk volgen door de eerste drie boeken die ik uit de serie heb gelezen. Maar ondertussen is er zo veel gebeurd en veel nieuwe karakters bijgekomen, dat ik het best lastig vond om alles te volgen. Ook omdat er weinig tot geen herhaling over de andere boeken in dit verhaal is gezet.

Ondanks dat ik het verhaallijn soms lastig te volgen vond heb ik werkelijk genoten. En vond ik het heerlijk om een kijkje te krijgen in de “volwassen” levens van de groep vrienden.

Liefs,

Tags: , , , , , ,


3 responses to “Bemind – P.C. Cast + Kristen Cast

  1. Ik vond het feit dat ze ‘volwassen’ waren – maar nog steeds 17 of 18 – een behoorlijke afknapper. Ze gedroegen zich er zo niet naar. Liever had ik gehad dat het boek echt een aantal jaar laten had afgespeeld, dan waren de ontwikkelingen die ze hadden doorgemaakt ook wat realistischer.

  2. Ik ben best wel benieuwd naar dit boek! Ik vind de serie helemaal niks, maar daarom ben ik wel benieuwd naar dit vervolgdeel. En ik ben best nieuwsgierig hoe je de rest van de vorige serie vindt. De eerste delen vond ik nog wel oké, maar halverwege had ik er juist niks meer mee.

    • Katja

      Hmm, ik ben zelf ook erg benieuwd wat ik van de rest van de serie vind. Meestal pak ik een deel van de serie op wanneer ik een leesdip heb, dus wie weet wanneer ik aan het volgende deel (4) ga beginnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.