Bloedband – Julie Kagawa

Gepost op 18 november 2014 door Katja in Boeken / 0 Comments

bloedband-julie-kagawa

Titel: Bloedband

Auteur: Julie Kagawa

Verschenen: Mei 2014

Pagina’s: 448

Uitgever: Harlequin

Serie: Blood of Eden #2

Waardering: 8/10

Recensie Blood of Eden #1: https://thatblondewoman.com/?p=353

Bloed spreekt tot bloed… dat is het enige wat nog geldt in Allies leven.
Nu ze Zeke, de jongen op wie ze verliefd is, heeft moeten achterlaten in Eden, heeft Allie nog maar één doel voor ogen: haar maker, Kanin, redden uit de klauwen van de psychopatische vampier Sarren. En ze voelt dat ze niet veel tijd meer heeft. Het spoor leidt haar naar haar geboorteplaats, de plek waar het allemaal begonnen is. Als ze daar aankomt, blijkt Sarren met het dodelijke roodlongvirus te hebben geëxperimenteerd, waardoor nu niet alleen mensen maar ook vampiers groot gevaar lopen…
Wanneer zelfs de eeuwigheid niet voor altijd lijkt te zijn, komt Allie voor een hartverscheurende keuze te staan…

WAARSCHUWING! Dit boek is zeker niet geschikt voor mensen met een zwakke maag! Als ik kijk naar de gruwelijkheid die voorkomt in dit boek heeft Julie Kagawa zichzelf zeker weten te overtreffen. De afgescheurde lichaamsdelen hangen aan het plafond! Misschien had ik dat stukje beter niet kunnen lezen om 12 uur s nachts, want toen ik rond die tijd naar de wc ging en iets boven mij zag hangen, was ik doodsbang dat Sarren me ging vermoorden. Conclusie: Het was mijn bloesje die aan de waslijn hing….

De eerste zin; “Op het moment dat ik de bar binnen liep, rook ik bloed”. Wekte meteen mijn interesses en begon ik als een snel trein dit boek door te lezen.Bloedband begint een paar maanden later, nadat Allie Zeke heeft achtergelaten in Eden. Allie begint aan haar zoektocht naar haar maker, de man die haar een keuze bood. De bloedlijn lijdt haar de weg. Tijdens haar reis krijgt Allie onverwachts gezelschap. Noodgedwongen reizen ze samen verder om samen hun krachten te bundelen tijdens een race tegen de klok om Sarren’s plannen te verhinderen.

Net zoals Onsterfelijk is ook Bloedband opgedeeld in delen, dat leest erg fijn en ben je meteen benieuwd naar het volgende hoofdstuk. Julie Kagawa heeft me dan ook meerdere malen weten te verrassen. Als ik dacht: “O, pfff duidelijk dit gaat er zo gebeuren let maar op”. Dan gebeurde dat ook, maar nooit met de persoon die ik in gedachten had.

Daarbij wordt er weinig rust gegeven aan de lezer. De hoofdpersonages zijn nog maar net ontsnapt uit een moeilijke situatie, terwijl het volgende probleem al op hun staat te wachten. Bloedband bevat veel actie en doordat elke actie of beslissing fataal kan aflopen voor de karakters, is de spanningsboog in dit boek vrijwel continu gespannen.

De personages zijn heel goed uitgewerkt, aangezien ook de imperfecties genoemd worden maakt dit verhaal realistischer. Bovendien lijkt het wel alsof die lugubere aspecten die ik eerder had genoemd ervoor zorgen dat het verhaal geloofwaardiger wordt.

Het is een erg fijn boek om te lezen en ik kijk nu al uit naar deel 3!

Kun jij goed tegen grafische scènes in boeken?

Liefs,

header31-860x280

 

Tags: , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.