Boeken die beginnen met de letter R | The Friday Five

Gepost op 29 januari 2021 door Katja in Boeken / 4 Comments

TheFridayFive

Dit zijn de 5 boeken die met de letter R beginnen in de titel die ik in mijn boekenkast heb staan.

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter R.

Robijnrood – Kerstin Gier
Aaah! Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie… Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is. Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook… de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden…

Dit boek is echt zo fijn! De gehele trilogie is heerlijk om te lezen en als je daarmee klaar bent, kan je de films gaan kijken. Het is zeker de moeite waard en niet voor niets een van mijn favoriete boekverfilmingen.

Rebel (Talon #2) – Julie Kagawa
Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.

Vrij recent heb ik het boek gelezen en komende maand hoop ik het vervolg te lezen. Voor iedereen die dol is op draken kan ik deze boekenserie aanraden. Het is weer zo anders dan de draken uit bijvoorbeeld de trilogie van Iskari.

Raak me. Niet. – Laura Kneidl
‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

De eerst genoemde New Adult op de lijst, maar het tweede boek die uit het Duits is vertaald. In de Duitse taal zijn er vele parels geschreven en ik ben blij dat verschillende uitgeverijen af en toe bij het buurland kijken.
De auteur heeft een boek geschreven die zowel hartverscheurend als hartverwarmend is. Personages die enorm veel diepte hebben, de opbouw en de keuzes die de auteur in het verhaal heeft gemaakt, hebben ervoor gezorgd dat ik enorm heb genoten van deze New Adult.

Rebel (#3 Renegades) – Rebecca Yarros
Dit boek gaat over een vrouwelijk lid van het stuntteam, namelijk Penna Carstairs, oftewel Rebel. En Rebel is behoorlijk badass. Ze is ‘sexiest female athlete of the year’ en in de wereld van extreme sports is er niemand die haar gek maakt. Maar in een bar in Las Vegas ontmoet ze Cruz, en die dringt wel door haar barrière heen. Ze brengen een geweldige nacht met elkaar door. Daarna wil ze niets meer van hem weten. Zo makkelijk komt ze echter niet van hem af, want ineens blijkt hij haar docent te zijn. Dit meeslepende laatste deel in de Renegades-serie van new adult-auteur Rebecca Yarros volgt op ‘Wilder’ en ‘Nova’.

Ja, dit was mijn favoriete deel van de trilogie! Oh, en mocht je graag weer even het zomerse gevoel beleven, dan kan ik je dit boek enorm aanraden. Dankzij deze trilogie ga je de wereld rond, maar wel door de ogen van extreme sporten.

Royals – Rachel Hawkins
Meet Daisy Winters. She’s an offbeat sixteen-year-old Floridian with mermaid-red hair; a part time job at a bootleg Walmart, and a perfect older sister who’s nearly engaged to the Crown Prince of Scotland. Daisy has no desire to live in the spotlight, but relentless tabloid attention forces her to join Ellie at the relative seclusion of the castle across the pond.
While the dashing young Miles has been appointed to teach Daisy the ropes of being regal, the prince’s roguish younger brother kicks up scandal wherever he goes, and tries his best to take Daisy along for the ride. The crown–and the intriguing Miles–might be trying to make Daisy into a lady . . . but Daisy may just rewrite the royal rulebook to suit herself.

Dit is het vijfde boek in de lijst en dit zijn dan ook alle vijf de boeken die ik heb waarvan de titel begint met een R waarvan twee de naam Rebel dragen.
Bovenstaande titel heb ik al even geleden gelezen, maar nooit het vervolg. Misschien toch even gaan herlezen, zodat ik daarna het tweede deel kan oppakken?

Welk boek die met de letter R begint is jouw favoriet?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about| Elke Ladybooksalott | Rianne Rianne Warmerdam

Tags: , , , ,


4 responses to “Boeken die beginnen met de letter R | The Friday Five

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.