Boeken die beginnen met de letter V | The Friday Five

Gepost op 26 maart 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Dit zijn de 5 boeken die met de letter V beginnen in de titel die ik in mijn boekenkast heb staan.

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter V.

Viper – Bex Hogan
He will make me a killer. Or he will have me killed. That is my destiny.
Seventeen-year-old Marianne is fated to one day become the Viper, defender of the Twelve Isles.
But the reigning Viper stands in her way. Corrupt and merciless, he prowls the seas in his warship, killing with impunity, leaving only pain and suffering in his wake.
He’s the most dangerous man on the ocean . . . and he is Marianne’s father.
She was born to protect the islands. But can she fight for them if it means losing her family, her home, the boy she loves – and perhaps even her life?

Dit boek staat nog ongelezen in mijn TBR kast. Ik denk dat dit boek heerlijk is om te lezen in de zomer, maar ik kan er natuurlijk volledig verkeerd zitten, haha. Iemand hier die ‘m al heeft gelezen?

Verlies me. Niet. – Laura Kneidl
[Flaptekst Raak me. Niet.]
‘Raak me. Niet.’ van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.

Een boek vertaald uit het Duits! Ik vind het zo leuk wanneer boeken worden vertaald uit landen die een keer niet Engeland of Amerika zijn. Voor iedereen die dol is op NA kan ik deze duologie aanraden.

Vrees me – Tahereh Mafi
Ik ben een monster – Ik heb een gave
‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.
Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Oké, eigenlijk kan je bijna de gehele serie opnoemen voor deze blog, aangezien de meeste boeken in deze serie beginnen met een V.

Verkikkerd – Lisette Jonkman
Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Wow, het is al even geleden dat ik dit boek heb gelezen! Mocht je een heerlijke roman van Nederlandse bodem zoeken, dan kan ik je dit boek aanraden.

Val en Verlossing – Leigh Bardugo
[Flaptekst Schim en schaduw]
Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.
Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.
Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt
.

Aaaaaaah, de Netflix serie Shadow & Bone zal op 23 april uitkomen en ik kan absoluut niet wachten! Daarom heb ik besloten om de serie te gaan herlezen. Inmiddels ben ik aangekomen bij het laatste deel van de trilogie uit de GrishaVerse. Komt dat even mooi uit met deze blogpost. 🙂

Heb jij boeken in je kast staan waarvan de titel met een V begint?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about| Elke Ladybooksalott | Rianne Rianne Warmerdam

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.