Boeken die beginnen met de letter W | The Friday Five

Gepost op 9 april 2021 door Katja in Boeken / 2 Comments

TheFridayFive

Dit zijn de 5 boeken die met de letter W beginnen in de titel die ik in mijn boekenkast heb staan.

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter W.

Wink, Poppy & Midnight – April Genevieve Tucholke
Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.
Wink is het mysterieuze buurmeisje met het wilde, rode haar en een gezicht vol sproeten. Poppy is de beeldschone, manipulatieve blonde pestkop. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Twee meisjes. Eén jongen. Eén zomer. Eén vreselijke avond.
Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt.

Een van de meest ondergewaardeerde boeken is absoluut dit boek. Het is misschien nog lang geen herfst, maar dit boek kan ik zeker aanraden voor wanneer de dagen korter worden.

Winter – Marissa Meyer
Prinses Winter is geliefd vanwege haar zachtaardige en vriendelijke karakter. De bewoners van Luna fluisteren dat ze ondanks de littekens op haar gezicht, nog mooier is dan haar stiefmoeder, koningin Levana. Winter haat haar stiefmoeder en weet dat die haar grote liefde nooit zal goedkeuren, omdat Jacin niet meer is dan een simpele paleiswacht. Maar hij is ook haar beste vriend en helpt Winter om haar hallucinaties, waar ze soms door wordt overvallen, in toom te houden. Winter is echter niet zo zwak als Levana denkt. Samen met Cinder en haar bondgenoten zou Winter weleens genoeg macht kunnen hebben om een revolutie te ontketenen én de oorlog, die al veel te lang bezig is, te beëindigen. Lukt het Cinder, Scarlet, Cress en Winter om koningin Levana te verslaan en zullen ze nog lang en gelukkig leven?

Ondanks dat dit boek 800 (!) pagina’s heeft, las ik het boek in een dag uit. Voor wie van alternatieve sprookjes houdt, is deze serie een must read.

Wild – Cheryl Strayed
Wild is het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit.

Dit boek hoop ik dit jaar te lezen voor de Book Voyage challenge. Ik vind het persoonlijk erg passend bij het reisthema, daarnaast staat dit boek te verstoffen in mijn boekenkast, aangezien het daar al zo’n zes jaar ongelezen in staat.

Wilder – Rebecca Yarros
Het eerste deel van Rebecca Yarros’ Renegades-serie, “Wilder’, gaat over Leah.
Zij krijgt de kans om een jaar lang te studeren aan boord van een schip dat de hele wereld over vaart. Dan moet ze alleen wel een medestudent bijles geven én hij moet slagen.
Eitje, denkt ze, want Leah is zelf een topstudent. Als iemand een ander iets kan bijbrengen, is zij het. Maar dan ontmoet ze haar leerling: Paxton Wilder.
Hij is ongelofelijk aantrekkelijk, en ongelofelijk niet bezig met studeren. Wilder maakt deel uit van een stuntteam, de Renegades, en daar leeft hij voor. Het zal haar dus heel wat moeite kosten om hem de nodige stof bij te brengen. Maar misschien heeft hij haar ook wel wat te leren.

Een new adult waarvan ik ongelooflijk veel van heb genoten in de zomer van 2019. De verschillende settingen in dit verhaal waren fantastisch, je komt er meteen in een vakantiestemming door en ik heb zelfs een aantal plekken op mijn reis bucket list gezet om ooit te gaan bezoeken. Toch is het grootste gedeelte op het cruiseschip waardoor het verhaal ook best wel als een soap leest, maar dan wel een goede variant. Ja, soms is het verhaal ook wel een beetje over de top. Al kan ik daar wel van geniet met name in de zomer, wanneer ik graag een luchtiger boek mag lezen.

The Wrong Side of Kai – Estelle Maskame
With a father who doesn’t notice her, it’s easy for her to sneak around with her latest fling, Harrison Boyd. But when an explicit video of Vanessa hooking up with Harrison is leaked the morning after she ends things with him, her life is thrown into chaos. And Vanessa wants payback. Enter Kai. With his own vendetta against Harrison, Kai proposes revenge, and the two pair up to ruin Harrison Boyd’s life. At first, they are nothing more than an illicit partnership. Teammates working towards the same mission.

Oké, hier staat officieel nog een het woord ‘The’ voor, maar ik denk dat het telt aangezien het een lidwoord is. Please, laat het tellen, haha.

Heb jij boeken in je kast staan waarvan de titel met een W begint?

Liefs,


Anderen die meedoen met The Friday Five:

Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about| Elke Ladybooksalott | Rianne Rianne Warmerdam

Tags: , , ,


2 responses to “Boeken die beginnen met de letter W | The Friday Five

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.