Boeken op een eiland | The Friday Five

Gepost op 29 oktober 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Het is vrijdag, dus tijd voor een nieuwe The Friday Five blog!

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: boeken die zich afspelen op een eiland.

List & Leugens – Leigh Bardugo
In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…
Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Ketterdam is de hoofdstad van het eiland Kertsj in de Grishaverse. Wellicht mijn favoriete eiland op deze lijst, maar waar ik totaal niet zelf zou willen wonen.

Het familiehotel van Sapphire Bay – Holly Martin
De heerlijke feelgoodroman Het familiehotel van Sapphire Bay van Holly Martin gaat over Aria, die al haar hele leven op Jewel Island woont. Zelfs toen haar zussen Clover en Skye vertrokken, bleef zij achter bij haar vader om te helpen met het runnen van het familiehotel. Een jaar na hun vaders dood, is Aria genoodzaakt om het hotel te verkopen. Als de knappe Noah, een man die veel hotels opknapt, die zomer op Jewel Island verblijft, lijkt het een geschenk uit de hemel. Aria wil de relatie graag professioneel houden, maar Noah heeft een geheim dat Aria’s hele leven op z’n kop zal zetten.

Holly Martin is mijn favoriete schrijver als het gaat om luchtige volwassen romans met sterke boodschappen. Haar nieuwste serie speelt zich af op Jewel Island en dit is wel een eiland waar ik op zich wel zou willen wonen.

Schaduw van de vos – Julie Kagawa
Eens in de duizend jaar krijgt iemand de kans de grote Kamidraak aan te roepen en een wens doen. Maar dat kan alleen als je in het bezit bent van een geheimzinnige eeuwenoude perkamentrol. De nieuwe tijd is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen…
Yumeko is een meisje met een gevaarlijk geheim. Ze is een shapeshifter, iemand die van gedaante kan verwisselen, iets wat niemand mag weten. In de tempel waar ze is opgegroeid, is ze veilig, tot de tempel op een dag in brand wordt gestoken en alle bewoners in de vlammen omkomen. Behalve Yumeko. Zij kan nog net op tijd ontsnappen, mét de grootste schat van de tempel: een stuk van de eeuwenoude perkamentrol. Yumeko weet nu wat haar te doen staat. Tegen iedere prijs moet ze de rol in veiligheid brengen, zelfs als ze daarvoor haar leven op het spel moet zetten.

Oké, Japan is technisch gesproken een eilandstaat, maar omdat dit verhaal in een alternatieve wereld plaatsvindt, keur ik het zelf goed.

De appeltaart van hoop – Sarah Moore Fitzgerald
Oscar Dunleavy bakt de meest perfecte appeltaarten ter wereld.
Nu wordt hij vermist en men vermoed dat hij dood is. Niemand lijkt zich erover te verbazen, behalve zijn beste vriendin Meg en zijn broertje Stevie. Meg en Stevie zijn vastbesloten om te ontdekken wat er met Oscar is gebeurd. Samen leren ze over loyaliteit en vriendschap en de kracht van hoop.

Dit boek speelt zich op Ierland! Ik kan dit eiland iedereen aanraden om te bezoeken. Het is zo mooi groen, heeft een zeer rijke geschiedenis en is zeer makkelijk bereisbaar.

Loveboat, Taipei – Abigail Hing Wen
When eighteen-year-old Ever Wong’s parents send her from Ohio to Taiwan to study Mandarin for the summer, she finds herself thrust among the very over-achieving kids her parents have always wanted her to be, including Rick Woo, the Yale-bound prodigy profiled in the Chinese newspapers since they were nine—and her parents’ yardstick for her never-measuring-up life.
Unbeknownst to her parents, however, the program is actually an infamous teen meet-market nicknamed Loveboat, where the kids are more into clubbing than calligraphy and drinking snake-blood sake than touring sacred shrines.
Free for the first time, Ever sets out to break all her parents’ uber-strict rules—but how far can she go before she breaks her own heart?

Dit is het enige boek in de lijst waarvan ik geen fysiek exemplaar heb, maar in mijn online boekenkast van Storytel heb staan. Dit boek past perfect bij deze challenge aangezien dit verhaal zich afspeelt in de hoofdstad van het eiland Taiwan.

Welk boek die zich afspeelt op een eiland is jouw favoriet?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about | Rianne Rianne Warmerdam

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.