Bucket List toevoegingen | algemene update 2022

Gepost op July 25 2022 door Katja in Bucket List / 0 Comments

Op deze blog heb ik een jaarlijkse doelen/bucket list, maar ik heb ook een algemene en ik vond dat die wel een update kon gebruiken.

Veranderingen
Als eerste ben ik gaan kijken naar alles wat nog op mijn bucket list stond of ik dat nog wel wilde doen. Ik heb er heel veel van afgehaald. Het was mijn droom niet meer, het paste niet meer bij wie ik nu als persoon ben of om andere redenen. En dat is oké. Dromen en passies veranderen. In de geüpdatete versie ben ik gaan kijken naar wat wil ik nu en waar wil ik naartoe werken. Daarnaast ben ik me meer gaan focussen op bepaalde onderwerpen waar mijn interesses liggen. 

Een polyglot worden
Dit punt zal waarschijnlijk niet meer als een verrassing komen als je mijn blog al langer volgt. Ik wil heel graag een polyglot worden, dat is iemand die tenminste vijf talen of meer spreekt. Het gaat me er niet om dat ik mezelf een polyglot kan noemen, maar omdat ik het super leuk vind om veel met het leren van talen bezig te zijn. Doordeweeks tussen mijn werkzaamheden door, vind ik het heerlijk om een taalles te volgen of nieuwe woorden te leren. Op het moment ben ik voornamelijk met Duits en Koreaans bezig, maar later deze zomer hoop ik ook dat daar Italiaans bijkomt. 

Taalles in het buitenland volgen
Het heeft me altijd leuk geleken om een taalreis te maken, maar of het werd overbodig omdat ik de taal tegen die tijd beter beheerste of het kwam totaal niet uit. De kosten kunnen ook nog eens aardig hoog worden. Maar onlangs ging ik van het meest bewandelde pad af en besloot dit idee anders aan te pakken. Niet alles kan immers meer, aangezien ik ouder ben dan voor wie de meeste taalreizen zijn. En daarnaast heb ik ook mijn eigen bedrijf, dus mijn tijd is beperkt. 

De grootste vraag bij mij was meteen: voor welke taal zou ik dit doen? Engels is niet nodig, Duits gaat prima op het moment en voor Koreaans hoeft het voor mij niet perse en is wellicht te ver weg voor nu. Maar Italiaans daarentegen… het is dichtbij, de kosten liggen in Italië lager, etc. Met andere woorden: haalbaar! 
Toen ik eenmaal Verona in mijn hoofd had, vond ik meteen een taalschool die me fantastisch leek. Een plek waar ik in de ochtend naar de les ga, dus in de middag en de avond vrij ben om te werken aan mijn freelance klussen. En een keer in de week kan je mee op excursie. Daarnaast kan je zelf je accommodatie kiezen! Het lijkt me heerlijk om dan een appartement te huren en daar een tijdje te verblijven. 

Ziplining
In plaats van de hele tijd in je hoofd te zitten met de eerder genoemde punten lijkt me iets actiefs zoals ziplining super leuk om te doen. Ik heb het ooit een keer gedaan, maar dat was een vrij korte baan. Ik zou het graag een keer op een langere baan willen doen. Maar wellicht dat mijn angsten het uiteindelijk toch van me winnen en dat ik dit nooit zal doen. Wie weet… voor het geval dat ik toch ooit in de mood ben om dit te doen, zet ik het voorlopig toch om mijn lijst. 

Slapen in een kasteel
Laten we wel wezen, ik heb al op heel veel bijzondere plekken mogen slapen. Landgoed, museum en nog wel een paar andere plekken. Maar een kasteel staat nog niet in het rijtje! Ik heb geen voorkeur waar ik dit zou willen doen. Van Duitsland tot Ierland of Schotland. Het maakt mij niet uit, zolang het maar een super leuk verblijf is!

Zilversmeden
Dit zag ik een tijdje terug bij een Amerikaanse reisblogger die ik volg (sorry, ik weet even niet meer wie en kon het ook niet terugvinden!). De blogger volgde in Ierland een les zilversmeden en mocht wat ze had gemaakt, een ring, houden. Hoe zo’n toffe souvenir is dat?! Het lijkt me heel tof om meer te leren over deze vaardigheid en het is tegelijkertijd een leuke tevens unieke ervaring. 

Verblijven in een luxe hotel
Ja, dit wil ooit een keer zo graag! Net voordat het C-woord ieders leven overhoop haalde zou ik als reisjournalist aan de slag gaan. Ik werd uitgenodigd om naar Leeds te komen en daar te verblijven in een prachtig luxe hotel. Ondanks dat door alles die reis nooit door is gegaan, wil ik nog steeds ooit een keer in een luxe hotel verblijven. Het maakt me niet uit waar, zolang het maar op een plek is waar ik nog een keer graag naartoe zou willen.   
De reden waarom ik het graag wil is om een keer mijn manier van reizen anders te laten verlopen dan normaal, en mezelf te verwennen met een verblijf waar ik normaal niet kan slapen vanwege de hogere kosten. 

Volg een kookles in het buitenland
Dit lijkt me zo tof om een keer gedaan te hebben! Koken is voor mij een vorm van ontspanning. Ik vind het heerlijk om met eten bezig te zijn en over voeding te leren. Daarnaast mag ik graag recepten maken van producten die ik heerlijk vond in het buitenland. Elke keer als ik een bepaald land mis, dan is de kans heel groot dat ik een gerecht of snack maak van wat ik vaak in dat land at of echt een typisch gerecht uit het land zelf. Van scones tot pretzels, van roast dinner tot een pasta recept. 
Het lijkt me super leuk om tijdens een van mijn reizen een kookles te gaan volgen. Wie weet dat ik dat doe in Italië omdat het mijn favoriete keuken is!

Maak een reis met een unieke trein
Met de trein reizen vind ik heerlijk om te doen omdat het voor mij heel ontspannend is. Ik kan uren en uren uit een raam staren. De ene keer met muziek en de andere keer zonder. Het lijkt me dan oprecht leuk om het te doen in de vorm van een unieke treinreis. Dit kan van alles zijn met een bijzondere trein of een unieke route. Ik heb niet echt een voorkeur, het is maar net wat er op mijn pad komt. 

Bezit een Coco Chanel product
In tegenstelling tot mijn andere punten is dit een materialistisch punt en ik ben eigenlijk helemaal niet materialistisch. Er zijn weinig dingen waar ik echt om geef en ik ben heel zuinig met wat ik heb. Maar al sinds klein meisje wilde ik iets van Coco Chanel hebben. Toen ik klein was las en keek ik verschillende media over het leven van Coco en op veel vlakken heeft ze me geïnspireerd in mijn eigen leven. 
Daarom heb ik het idee altijd in mijn hoofd gehad: als ik ooit genoeg verdien, dan wil ik naar Parijs en een Coco Chanel product aanschaffen. Het idee was altijd dat het om de signature tas ontworpen door Coco zou zijn, maar van dat idee ben ik afgestapt tenzij ze met een vegan variant komen. Al geef ik ook toe dat het model niet meer bij mij als persoon past. Ik denk dus dat ik nu eerder voor een sieraad zou gaan, maar we zullen het zien! 

Wat staat er op jouw bucket list of wat is een punt wat er recent bij is gekomen? 

Liefs,

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.