Cinder – Marissa Meyer

Gepost op 12 april 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

Cinder (The Lunar Chronicles, #1)

 

Titel: Cinder (The Lunar Chronicles #1)

Auteur: Marissa Meyer

Verschenen: januari 2017

Pagina’s: 374

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 9/10

Cinder is gebaseerd op het sprookje van Assepoester en het eerste deel van The Lunar Chronicles.

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Voordat ik begon met lezen had ik van alles verwacht behalve dit. En wauw, wat was het fantastisch! Het enige wat ik mezelf afvroeg tijdens het lezen was: waarom heb ik zo lang gewacht? En toen bleek ik Scarlet, het vervolg deel, niet in mijn kast te hebben staan. Zelden wil ik meteen doorlezen in een boekenserie, maar ik kon niet anders. Ik was net over de helft toen ik het tweede boek online bestelde zodat ik het de volgende dag in huis zou hebben. Normaal gesproken doe ik dat nooit. Ik probeer altijd een boek in een fysieke boekhandel te kopen, maar aangezien ik weer volledig in het Noorden woon en er geen fatsoenlijke boekhandel zit in een straal van 20 km kon ik niet veel anders dan het boek online bestellen. En nee, ik zag het niet als een optie om even te wachten, zo goed en fantastisch vond ik Cinder!

Cinder mag dan een hervertelling zijn van Assepoester, het heeft wel een hele andere setting. Dit verhaal speelt zich af in de verre toekomst waarin technologie heel geavanceerd is. Cinder is zelfs een cyborg, delen van haar lichaam zijn verwisseld met metaal. Hierdoor wordt ze erg ondergewaardeerd door gewone mensen. Ondanks dat de technologie verder is dan nu gaat het niet goed in Nieuw-Beijing. Er is namelijk een ziekte die wat lijkt op de pest waar veel mensen aan sterven. Daarnaast zijn er grote spanningen tussen het Oosterse rijk en de Lunars, de bewoners van de maan, die krachten hebben om mensen te beïnvloeden.

Marissa Meyer heeft een hele bijzondere wereld gemaakt die fantastisch wordt beschreven. Haar verhaal leest lekker weg en zoals ik net al noemde had ik het boek uit voor ik het wist. Meyer haar schrijfstijl vind ik fantastisch. Ik genoot van haar vlotte pen en hoe ze een het sprookje heeft weten om te toveren tot iets futuristisch.

Ow Cinder, voor ik het wist was ik verliefd op haar! Ze is heerlijk eigenwijs en durft ook brutaal te zijn. Ze moet hard werken en is goed in wat ze doet. Ze kan super goed situaties relativeren, door haar lef handelt ze soms sneller dan handig zou zijn en daarom vind ik het leuk om te lezen dat ze ook nadenkt over haar eigen handelen. De auteur gaf haar op die manier veel diepte. Het mag dan geen realistisch verhaal zijn, toch voelden alle personages levensecht aan.

Dat je het even weet: ik ga nu verder in The Lunar Chronicles. Tot over een paar boeken!

Heb jij The Lunar Chronicles al gelezen? 

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.