Claudia’s Reisdagboek #1

Gepost op 15 januari 2019 door Claudia in Reizen / 3 Comments

Niet alleen een nieuw logo of een nieuwe vormgeving van de website, want vanaf dit jaar schrijft niet alleen Katja voor That Blonde Woman. Er is een nieuwe blonde dame betrokken bij deze blog. En haar naam is Claudia!

Terwijl Katja haar hoofdstuk bij het museum afsluit begin ik toevallig aan een nieuw hoofdstuk: reizen door Zuid/Oost-Azie en Japan. 14 januari stapte ik op het vliegtuig naar Bangkok. Wanneer je dit leest op de dag dat deze blogpost online staat dan ben ik vermoedelijk druk bezig met de weg te vinden naar mijn hostel in de drukte van Bangkok of heb ik mijn weg al gevonden en begin ik aan mijn eerste, iets te pittige, Thaise gerecht. Maar hoe ben ik hier gekomen, wanneer was dat moment er dat ik besloot om alleen een grote reis te gaan maken?

In januari 2017, wanneer mijn reis kriebels weer opborrelde, had ik het idee om eindelijk eens een goede wandel vakantie te plannen, maar ik had niemand in mijn directe omgeving die zich hier vrijwillig voor aanbood, naast mijn ouders dan. Dus besloot ik mij maar te gaan richten op een georganiseerde wandelvakantie. Dit zag er veelbelovend uit, maar het prijskaartje beviel mij niet, je betaald natuurlijk voor een gids en het gemak dat alles wordt geregeld. Ik ben een planner en houd ervan om mijn vakanties voor te bereiden. Een georganiseerde vakantie was daarom toch niet iets voor mij. Daar ging mijn wandelvakantie, helaas!

Tot ik toevallig Katja leerde kennen en terecht kwam op haar blog. Ik ontdekte haar blogposts over alleen reizen en dit bracht mij op ideeën: mijn wandelvakantie is nog steeds mogelijk! Het idee van alleen reizen zweefde al wel enkele weken rond in mijn hoofd, maar ik had niemand in de directe omgeving die hier ook ervaring mee had. Ik was nog opzoek naar dat stukje bevestiging dat het mogelijk was voor mij om alleen op reis te gaan, maar deze bevestiging kon ik niet vinden in mijn directe omgeving. Dat stukje bevestiging heb ik uiteindelijk gevonden toen ik Katja tijdens de boekenclub leerde kennen en haar blog had ontdekt, het balletje ging daarna al snel rollen. Het gaf mij net dat beetje extra zelfvertrouwen die ik nodig had om de stap te zetten. Enkele jaren terug was ik nog van mening dat als ik alleen wilde reizen dat ik dan mijn blonde haren moest gaan verven om niet te veel op te vallen. Kleine Claudia wist nog niet dat ze over enkele jaren door Azië zou gaan reizen, ze moest eens weten. Toen ik de blogposts van Katja over alleen reizen las kwam de realisatie dat het wel mogelijk is en dat alleen reizen vele voordelen heeft, die mij enorm aantrokken.

In de zomer van 2017 durfde ik de stap te nemen om voor twee weken te reizen door Oostenrijk. Het was stiekem een voorproefje voor de reis die ik vandaag start. Toen ik de reis in Oostenrijk erop had zitten en alweer in de trein zat terug naar huis had ik mijn besluit genomen: ik ga mijn stinkende best doen om voor een langere tijd te gaan reizen!

Vandaag, 17 maanden na het besluit, vertrek ik naar Bangkok en ga ik reizen door Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam en Japan. Tenminste deze landen staan op mijn lijst die ik zeker wil bezoeken, eerder ga ik nog niet naar huis. Mijn terugreis heb ik nog niet geboekt, want ik weet simpelweg nog niet wanneer ik terug kom. Mijn streven is om voor een halfjaar te reizen en in die tijd ook vrijwilligers werk te doen. Afhankelijk van wat er op mijn pad komt verleng of verkort ik mijn reis. Ik wil volledig opgaan in het moment. Voor nu heb ik mijn eerste vijf nachten in Bangkok geboekt in een hele fijne hostel. Daarna ga ik verder het land doortrekken richting het noorden.

Het bijzondere is dat Katja en ik aan de praat zijn gebleven en toen ik haar vertelde over deze grote reis kwam ze al snel met het voorstel of ik wilde schrijven op That Blonde Woman. Per land zal er een schrijfsel online komen over mijn indrukken en ervaringen, mijn digitale reisdagboek. In de tussentijd kun je mij ook volgen op Instagram en op mijn blog.

Liefs, Claudia

Tags: , , ,


3 responses to “Claudia’s Reisdagboek #1

    • Wat tof dat we er rond dezelfde periode heen gaan! Heb je al geboekt? Want eind april en begin mei is het golden week en dan is er echt massa drukte daar, de Japanners hebben dan vakantie. Vermoedelijk ga ik er heen vlak na de golden week.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.