De 10 mooiste quotes uit 13 minuten

Gepost op March 29 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

13 minuten is een aangrijpende psychologische thriller over angsten, manipulatie en de kracht van de waarheid. Een verbluffend verhaal dat vraagtekens zet bij wat we echt weten over de mensen die het dichtst bij ons staan.

1. “Ze was gegrepen door twijgen, alsof de gebogen takken, bladerloos en verweerd door de winter, hadden geprobeerd haar te redden, haar drijvend te houden.”

2. “Toen keek hij naar de winterse lucht: het was niet echt nacht en ook niet echt ochtend, en hij had het gevoel dat hij nog nooit zoveel van de lucht had gehouden als nu.”

3. “Het steentje was van goedkoop glas, het was geen diamantje. De assepoesterbarbie uit een achterstandswijk.”

4. “We zijn allemaal verschillend, wij beste vriendinnen, maar we zijn allemaal dol op toneelspelen, of het nou op de planken is of in het echt.”

5. “Het was een soort merkwaardige droom waarin het verleden overvloeide in het heden zodat alles onwerkelijk werd.”

6. “De lichten van de straatlantaarns trokken strepen door de nacht toen de auto zich in beweging zette.”

7. “Hun jeugd was voorbij. Ze bevonden zich in de wachtruimte voor volwassenheid. In een niemandsland, niet het ene en niet het andere. Soms was dat geweldig. Soms was het verschrikkelijk.”

8. “Het groene jurkje was net een stuk wier dat zich om haar benen had geslingerd en haar naar beneden trok, naar de duisternis waar het verleden en het heden samensmolten.”

9. “In mijn hoofd begin ik met een gambiet, overweeg de mogelijkheden, en denk steeds minstens drie zetten vooruit, met mijn blik voortdurend op het bord gevestigd bedenk ik welke stukken ik moet opofferen en welke ik moet sparen.”

10. “Het is net een schaakpartij. Al haar stukken staan klaar voor het geval ze worden aangevallen. Pionnen. Voor haar zijn we allemaal pionnen.”

Wat is jouw favoriete quote uit 13 minuten?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.