De 10 mooiste quotes uit Everless

Gepost op 20 maart 2018 door Katja in Boeken / 2 Comments

Tijd is geld. Zeker in Sempera, waar tijd in je bloed zit en omgezet kan worden naar munten. Hoe rijker je bent, hoe langer je leeft… In Everless lees je het verhaal van Jules en dit zijn de 10 mooiste quotes die ik vond tijdens het lezen van dit boek. Lees je mee?

1. “Veel mensen zijn bang in het bos. Ze durven er niet te komen omdat ze de oude verhalen geloven, over feeën die de tijd in je bloed stilzetten, of heksen die met één zucht je jaren over de sneeuw laten wegsijpelen.”

2. “Zweer nooit iets tenzij je het echt meent, want met je belofte roep je de Alchemist aan, die op zoek zal gaan naar je ziel.”

3. “Liegen is alsof je een paling in je maag hebt: de waarheid probeert altijd naar boven te kronkelen.”

4. “Hoeveel tijd hebben we met z’n allen? vraag ik me af. Eeuwen en eeuwen. Tienduizend jaar, of meer nog.”

5. “Ik doe mijn ogen open en terwijl ik besef dat ik in de koude slaapzaal ben, zou ik durven zweren dat de grond onder mijn stapelbed nog steeds trilt, alsof een deel van mijn droom met me mee is gegaan naar de echte wereld.”

6. “Ondanks alles duisternis die mijn leven vult, is er toch een lichtpuntje. Misschien is het een druppel in een grote, donkere zee, maar op dit moment betekent het zoveel.”

7. “Een vreemd gevoel fladdert door mijn borst, alsof ik op de rand van de rotsen sta en over de blauwgroene zee uitkijk, die ik alleen uit boeken ken, en toch weet ik hoe het voelt: de deining, de schoonheid, de oneindigheid en – vanaf deze hoogte – het gevaar.”

8. “‘Ik heb altijd de voorkeur gegeven aan wilde bloemen boven gecultiveerde rozen.'”

9. “Een prinses en een bediende, een vondeling en een wees, iemand die het vertrouwen van de koningin heeft gewonnen en iemand die de liefde van een vader heeft gekend.”

10. “Het is mogelijk om blij te zijn en tegelijkertijd verdrietig. Het is mogelijk om naar de horizon te kijken terwijl je rouwt om wat je verloren hebt.”

Wat is jouw favoriete quote uit Everless?

Liefs,

Tags:


2 responses to “De 10 mooiste quotes uit Everless

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.