De behandeling – Suzanne Young

Gepost op 23 september 2015 door Katja in Boeken / 1 Comment

De behandeling

 

Titel: De behandeling

Auteur: Suzanne Young

Verschenen: augustus 2015

Pagina’s: 344

Uitgever: Karakter Uitgevers

Waardering: 7/10

Ik wil Karakter Uitgevers bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

In deel 1, Het Programma, moest Sloane er alles aan doen om uit handen van het Programma te blijven. Maar niet alleen zij, ook James, met wie ze op de vlucht is, wordt steeds zwakker en depressie ligt op de loer. In dit ijzingwekkende vervolg lees je of het ze lukt om aan de leugens en geheimen te ontkomen…

Hoe stop je een epidemie? Sloane en James zijn op de vlucht na ternauwernood te zijn ontsnapt aan de zelfmoordepidemie en ook aan het Programma. Ze bevinden zich zeker niet buiten de gevarenzone. Ze hebben allebei enorme gaten in hun geheugen en hoewel Sloane en James elkaar terug hebben weten te vinden, is het Programma nog niet bereid ze op te geven. Ze voegen zich bij een op de vlucht geslagen groep rebellen en zullen moeten zien uit te vinden wie ze kunnen vertrouwen, en hoe ze het Programma uit kunnen schakelen. Maar ondanks het feit dat ze al een heel eind op weg zijn, zijn er nog heel veel dingen die ze zich niet kunnen herinneren. De sleutel naar hun verleden is de Behandeling – een pil die vergeten herinneringen terug kan halen, zij het tegen een heel hoge prijs. En er is maar één dosis.

Hoe traag het eerste deel begon, zo snel zat ik in De behandeling. Het boek leek wel onmogelijk weg te leggen. Meer dan de helft van het boek heb ik in één keer uitgelezen. Het was net alsof de schrijfster de smaak te pakken had. Het hele verhaal lang hield de spanningsboog mij in zijn greep.

Maar waarom geef ik dit boek een 7 uit 10 als ik dit boek zo goed vond? Nou de reden is eigenlijk dat ik de wereld waar Sloane in bevindt beter uitgewerkt had kunnen worden. Ook had ik graag gezien dat de geschiedenis en het verhaal achter epidemie beter uitgewerkt zou zijn. Het wordt allemaal behoorlijk vaag gehouden…

Daarnaast zijn er een paar gebeurtenissen die nogal tenenkrommend zijn, zoals de liefdesdriehoek. Ik bedoel serieus? Ook zijn de gebeurtenissen niet origineel. Ik had gehoopt op meer diepgang. Terwijl de actie scene’s wel erg vooruit zijn gegaan als ik kijk naar het Het programma. 

Het einde verraste mij nogal. Ik had namelijk gehoopt dat alle complotten en theorieën naar boven zouden komen. Dat je eindelijk als lezer zou begrijpen hoe de jongeren depressief werden, maar helaas blijft dit uit. Erg jammer, dat de schrijfster zich er zo makkelijk vanaf gemaakt heeft.

Ondanks de minpunten en dat dit boek nooit mijn favoriete dystopische boek kan worden, heb ik ontzettend genoten van het verhaal. Naast dat de spanningsboog er goed inzat, vond ik ook dat de schrijfster de verwarring van Sloane duidelijk wist te beschrijven. Ik ben erg benieuwd of deel 3 mij weet te verrassen als het gaat om de originaliteit en de spanningsboog van De behandeling die wel of niet voortgezet wordt in De remedie. 

Wat vind jij van The Program-serie? 

Liefs,

header31-860x280

 

Tags: , , , , , , ,


One response to “De behandeling – Suzanne Young

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.