De duistere fae – Julie Kagawa

Gepost op 24 december 2014 door Katja in Boeken / 0 Comments

De duistere fae (The Iron Fey: Call of the Forgotten, #2)

Titel: De duistere fae

Auteur: Julie Kagawa

Verschenen: september 2014

Pagina’s: 384

Uitgever: Harlequin

Serie: Call of the forgotten #2

Waardering: 8/10

Ik wil Harlequin bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

[Deze recensie kan spoilers bevatten voor wie de voorgaande delen niet heeft gelezen. Met name deel 1 van de Call of the forgotten.]

The Iron fey serie recensie #3: https://thatblondewoman.com/?p=389

The Iron fey serie recensie #4: https://thatblondewoman.com/?p=459

Call of the forgotten recensie #1: https://thatblondewoman.com/?p=512

Het enige wat ik wil, is een normaal leven.

Voor zover ‘normaal’ tenminste mogelijk is als je Ethan Chase heet, je zus koningin van het IJzerrijk is en je voortdurend vreemde wezens ziet die niemand anders kan zien.

Alsof dat allemaal al niet moeilijk genoeg is, zorgt mijn neef Keirran weer eens voor problemen. Zijn mooie fae-vriendinnetje Annwyl is wanhopig. Keirran wordt vermist, en ze is bang dat hij bezig is met dingen die nooit meer ongedaan kunnen worden gemaakt.

Ik heb ontdekt dat Annwyl aan het ‘vervagen’ is en dat Keirran alles op het spel zet om haar te redden. Maar door de duistere krachten die hij oproept, brengt hij Nimmernimmer én de menselijke wereld in groot gevaar.

Eigenlijk wil ik er allemaal niets meer mee te maken hebben, maar Keirran blijft natuurlijk wel mijn neef, en ik kan hem niet zomaar in de steek laten. Alleen krijgt hij af en toe iets kils en duisters over zich waarmee hij me de rillingen bezorgt. En wat betekent dat akelige visioen van Keirran dat ik heb gehad?

Kan ik de juiste beslissing nemen of is het noodlot onafwendbaar?

Ik was super blij toen ik na ‘De verloren prins’ meteen dit deel kon oppakken. Het verhaal gaat verder waar het voorgaande deel eindigde. Ethan en Kenzie zijn nog maar net terug uit Nimmernimmer of de problemen beginnen al weer.Het eerste probleem is Kenzie’s vader, hij wil Ethan niet meer in de buurt van zijn zieke dochter zien. Zeker als Kenzie in het ziekenhuis belandt, maar dat weerhoudt haar niet om de wereld van de fae opnieuw te betreden.

Nadat Kenzie uit het ziekenhuis ontslagen wordt, is het leven even ‘normaal’. Ethan gaat naar school en samen met Kenzie gaan ze op hun eerste date. Maar hun levens worden op de kop gezet zodra Annwyl voor hulp aanklopt bij Ethan, want de ijzerprins is vermist.

Een paar oude bekenden waren in dit deel van de partij en ze waren zeker van toegevoegde waarde. Het gaf het verhaal net wat extra’s en maakte een mooi bruggetje naar wat er al eerder in de wereld van de fae is gebeurd.

Ik vond het heerlijk om te lezen hoe Ethan zo nuchter in het leven staat en dat ging gepaard met een stukje zelfspot, wat elke keer weer zorgde voor een glimlach op mijn gezicht.

Wat ik wel erg jammer vond aan dit verhaal is, is dat ik ergens op de helft van het boek een leesdipje kreeg. Ik heb het boek voor 2 dagen weggelegd zonder een ander boek te pakken. Na 2 dagen kon ik weer met frisse moed het verhaal verder lezen en wauw wat stond daar nog een dijk van een verhaal klaar!

En even serieus… Het einde… Dat kan echt niet… Nu moeten we nog meer dan een halfjaar wachten voordat bij Harlequin het vervolg uitkomt. Grmommel. Maar goed dat zorgt er natuurlijk wel voor dat ik uitkijk naar het volgende deel. En geloof me zodra ik dat boek in handen krijg zie je mij de eerste 2 dagen niet weer.

Naar welk boek kijk jij uit die volgend jaar verschijnt? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.