De €150,- aan boekenbonnen tag

Gepost op March 18 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Feestdagen reads

Welke boeken zou ik kopen als ik een bon had met de waarde van €150,-? Je leest het in deze blogpost!

Een tijd geleden schreef Marleen een tag: De €150,- aan boekenbonnen tag. En gisteren vulde ze ‘m zelf opnieuw in op haar blog, omdat ze een winkelafspraak heeft in een boekhandel bij haar in de buurt. Toen ik de tag voorbij zag komen, had ik meteen veel zin om zelf ook een winkelafspraak te plannen. Ik neem je graag bij wat ik zou willen kopen tijdens een winkelafspraak bij een boekhandel bij mij in de buurt.

Voor welk boek ga je eerst?
Dat hangt ervan af wanneer ik ga shoppen. Pas in de zomer of als ik nu een winkelafspraak zou hebben? Oké, laten we er voor nu vanuit gaan dat ik op het moment dat deze blogpost online ging een winkelafspraak had. Dan is het eerste boek die ik zou pakken Rood, wit & koningsblauw (€15,99) van Casey Mcquiston zijn. Dit boek staat al voor langere tijd op mijn lijst en na al het enthousiasme van mijn vrienden ben ik nieuwsgierig wat ik van het boek zou vinden.

Welke boeken mogen dan ook zeker niet op je stapel ontbreken?
Daarna ga ik voor Supernova (€19,99) van Kass Morgan die ook al voor langere tijd op mijn wensenlijst staat. Daarna de Assassin’s Apprentice – The Illustrated Edition (€26,99) van Robin Hobb en Mooiste treinreizen (€27,50) van Lonely planet.

Welke route loop je, langs welke genres ga je sowieso?
Als eerste ga ik natuurlijk naar de YA boeken! Vervolgens vervolg ik mijn weg naar de fantasy afdeling en daarna sla ik af naar de reisboeken. Mocht ik nog tijd over hebben dan bekijk ik ook graag de filosofie- en geschiedenisafdeling. Met een beetje geluk heeft de winkel een goed Engels aanbod, dan zou ik daar ook willen kijken.

Welke boeken zijn een twijfelgevalletje, maar neem je toch mee?
Als ik bovengenoemde boeken zou kopen van de boekenbon, dan zou ik inmiddels €90,47 hebben uitgegeven. Dus het is zeker even twijfelen wat de rest van de boeken zijn die ik zou kopen. Ik merk nu pas door deze tag in te vullen hoe goed ik bij ben met het lezen en kopen van Nederlandse boeken. Hopelijk heeft de boekhandel een goede Engelstalige afdeling want dan zou The Vanishing Stair en The Hand on the Wall (beiden €11,99) van Maureen Johnson meenemen.

En welk(e) boek(en) laat je toch liggen en bewaar je voor de volgende keer?
Oeh, dat zal eraan liggen misschien kom ik tijdens het neuzen in de boekhandel een aantal titels tegen. Meestal wil ik toch thuis eerst even een boek opzoeken voor ik het aanschaf, dus het zijn geen specifieke titels die ik voor een volgende keer zou bewaren.

Heb je nog geld over of moet je iets bij betalen?
Met bovenstaande boeken komt het bedrag uit op €114,45! Van te voren had ik niet verwacht dat ik geld zou overhouden. Waarschijnlijk ga ik dan mijn ‘misschien stapel’ nog even bij langs om te kunnen bepalen welk boek ik zou willen kopen.  

Welke boeken zou jij willen kopen met een boekenbon van €150,-?

Liefs,

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.