De IJzerlegendes – Julie Kagawa

Gepost op 11 april 2015 door Katja in Boeken / 0 Comments

De IJzerlegendes (The Iron Fey, #1.5, 3.5, 4.5)

 

Titel: De IJzerlegendes

Auteur: Julie Kagawa

Verschenen: Maart 2015

Pagina’s: 288

Uitgever: Harlequin

Serie: The Iron Fey #1.5, 3.5, 4,5

Waardering: 9/10

Ik wil Harlequin bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

[Deze recensie kan spoilers bevatten voor wie de boeken van The Iron Fey 1 t/m 4 nog niet heeft gelezen]

Zomer, Winter, IJzer. Eindelijk samen.

Gevaarlijke fae, wonderlijke wezens, actie, spanning, humor en… een tijdloze liefde. Dat is de wereld van The Iron Fey.

Nadat Meghan aan de dodelijke IJzerfae is ontsnapt, moet ze haar belofte aan Ash inlossen. Voordat ze nar het ijzige Winterhof afreizen, wil ze nog één ding doen. Iets waarmee ze per ongeluk de aandacht trekt van een oeroud en levensgevaarlijk wezen. Of Meghan en Ash ooit aankomen in het Winterrijk, lees je in De Overtocht – winter.

In De Overtocht – zomer is Puck de enige die Ash kan helpe om in het hol van de leeuw, het Zomerhof, te komen. Dat doet hij dus, maar of hij de neiging kan weerstaan om zijn rivaal een enorme streek te leveren, is nog maar de vraag.

Wanneer Meghan in De Voorspelling naar Elysium gaat, een belangrijke bijeenkomst van alle hoven, heeft ze het idee dat alles goed is gekomen. Dan doet een orakel haar een duistere voorspelling die alles verandert.

Alle fantastische avonturen van Meghan, Ash en Puck in één bundel plus een onmisbare survivalgids voor de wereld van de fae!

Als eerste wil ik Harlequin bedanken, niet alleen omdat ik een recensie-exemplaar ontving. Maar ook omdat ze de moeite doen om al deze tussen verhalen te bundelen (En vergeet de survivalgids niet!). Veel uitgeverijen doen dat helaas niet, wat ook begrijpelijk is, aangezien het vaak niet genoeg geld oplevert. Toch vind ik De IJzerlegendes een leuke toevoeging geven aan de serie en hieronder vertel ik precies waarom.

De Overtocht – winter: Van deel 1 naar deel 2 van The Iron Fey was ik al benieuwd hoe Megan opeens in het Winterhof was aangekomen. En hoe het zat tussen Ash en Megan. Het verhaal geeft een goede inleiding, die ik nodig was aangezien het alweer een tijd terug is dat ik deel 1 en 2 had gelezen. Het verhaal word in een hoog tempo verteld, dat vond ik erg fijn, aangezien deel 1 en 2 voor mij nogal te langzaam gingen.

De Overtocht – zomer: Ja, heerlijk om eindelijk even mee te kijken in het hoofd van Puck! Ook in dit deel zat de vaart er goed in en begon ik de band tussen Ash en Puck een beetje beter te begrijpen. Daarnaast sluit dit verhaal mooi op deel 4 aan. Ik vroeg mij namelijk al af waar Puck zo ineens vandaan kwam.

De Voorspelling: Dit verhaal leverde voor mij de meeste informatie op voor de serie Call of the Forgotten. Ik begrijp nu Megan haar reacties beter in de vervolg serie waar je mee kijkt bij Ethan. Daarnaast wilde ik al zodra De IJzerprins uit was weten wat Megan van alles vindt en waar ze over nadenkt.

In tegenstelling tot de delen 1 t/m 4 worden deze tussen delen vlotter verteld. Niet te vergeten begin je beter te begrijpen hoe alles in elkaar zit. Je kan de serie ook lezen zonder deze tussen delen, maar ik raad het je aan om het wel te lezen. Als het kan zou je de tussen delen moeten lezen na een van de boeken waar het verhaal na komt. Ik heb het gelezen terwijl ik de boeken al uit had. Geen probleem aangezien alle tussen verhalen terug koppelen na wat er al is gebeurd. Maar het geeft veel informatie, waardoor je het verhaal in het geheel nog beter begrijpt.

Naast de tussen delen zit er ook en survivalgids in! Erg leuk om door te bladeren en het bracht me terug naar bepaalde momenten in de boeken. Zo zat ik af en toe hard op te lachen. Hierdoor verlang ik ook steeds meer naar het derde deel van Call of the Forgotten. Het zal nog zeker tot de herfst duren voor het boek in het Nederlands wordt uitgegeven. In tussen tijd ga ik zelf wel op avontuur naar Nimmernimmer met de survivalgids.

Ik ben echt heel blij dat ik dit kon lezen als boek. Op de site van Harlequin waren deze tussen delen ook verkrijgbaar als online read. Toch kan ik het niet vaak genoeg zeggen, maar ik ben blij dat ze er een boek van hebben gemaakt!

Vind jij het fijn wanneer uitgeverijen de tussen delen als boek uitgeven? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.