De mensenmarkt – Donna Freitas

Gepost op 7 augustus 2017 door Katja in Boeken / 0 Comments

De Mensenmarkt (Unplugged, #2)

Titel: De mensenmarkt

Auteur: Donna Freitas

Verschenen: maart 2017

Pagina’s: 392

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 7/10

Skye is verraden.
Door haar zus, die bereid was Skye op te offeren voor haar eigen plannen, en door Rain, die tegen haar heeft gelogen over bijna alles. Maar het allerergste is misschien wel dat het Skye en haar vrienden niet gelukt is om de plannen tegen te houden die de Echte Wereld heeft voor de mensen zijn ingeplugd zijn. De Mensenmarkt is geopend en Inara, Skye’s beste vriendin, is te koop. Al snel komt Skye erachter dat zij zelf ook wordt opgejaagd door een premiejager die vastbesloten is haar daar als volgende af te leveren.

Skye heeft geen zin om nog langer een pion te zijn in het spel van anderen maar ze is misschien wel de enige die kan stoppen waar haar familie mee is begonnen. En dat moet ze doen voordat het voor iedereen in de Appwereld te laat is.

Als eerste wil ik het hebben over de cover en hoe het boek er verder uitziet. Ik vind de cover namelijk prachtig en mooi in de serie passen. Daarnaast vertelt de cover het verhaal van het boek. Erg mooi gedaan dus! De letters op de cover zijn roze en leuk dat Blossom Books diezelfde kleur heeft terug laten komen op de schutbladen. It’s all about details.

Maar wat vind ik van het boek? Ik was razend enthousiast over het eerste deel uit deze serie, Unplugged. Helaas vond ik dit deel minder leuk. Dit had niets te maken met het verhaal zelf, want die is fantastisch en daar ben ik ook enorm enthousiast over. Wat ik namelijk minder vond was dat het verhaal uit 3 perspectieven werd verteld in plaats van 1 zoals in Unplugged. Ik zie de waarde er niet van in waarom het verhaal verteld zou moeten worden door 2 meer personages. Daardoor bleef er voor mij als lezer geen verrassing meer over. Hierdoor werd mijn leesplezier toch een beetje ontnomen.

Nu de positieve kant van mijn recensie. Ik ben dol op het feit dat deze boekenserie gebaseerd is op de filosofische theorie van Descartes. In Filosofie geklets heb ik het daar ook over gehad. Maar in De mensenmarkt meen ik nog een filosofische theorie ontdekt te hebben! En dat is namelijk de theorie van Rawls over terug gaan naar de original position. Ik kan niet wachten om de auteur hiernaar te vragen, want hoe tof is het dat ze meerdere filosofische theorieën in 1 boek heeft gebruikt?!

In dit boek wordt er een nieuw personage geïntroduceerd en hij zorgt er min of meer voor dat er even een soort rust in het verhaal komt. Als lezer gaf het mij en de hoofdpersonages Skye de kans om te reflecteren en meer te ontdekken over de Echte Wereld. Skye zie je dan ook groeien als personage en meer bewuste keuzes maken dan in het eerste deel.

De spanning van De mensenmarkt bleef het hele boek lang in mijn hoofd rondspoken. Ondanks dat ik de meerdere perspectieven jammer vond en het mijn leesplezier een beetje ontnam, heb ik toch kunnen genieten van dit boek. Ik heb genoten van hoe de auteur de filosofische theorieën voor mijn ogen ontrafelde.

Liefs,


Tags: , , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.