De Raven Boektag

Gepost op 28 februari 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Ter afsluiting van De Raven-week op mijn blog, besloot ik om een boektag te maken!

Het Kappamotto is: ‘Zusterschap. Leiderschap. Trouw. Liefdadigheid.’
Welke vier woorden beschrijven jouw persoonlijke motto?
Ambitie. Creativiteit. Droom. Vindingrijkheid.

Op het themafeest, clandestien café uit de jaren twintig, van Kappa kleed jij je… volledig in stijl zoals een smoking/een Charleston-jurk of kleedt je je totaal niet volgens het thema?
Volgens thema! Ik ben dol op themafeesten en ik kan oprecht niet wachten tot de huidige staat van de wereld verbeterd is en ik me weer kan kleden voor een leuk themafeest.

Wat zit er in jouw theekopcocktail?
Om heel eerlijk te zijn vind ik de Theekopcocktail De Raven die ik heb bedacht voor het boek De Raven erg lekker! Maar ik denk dat mijn persoonlijke theekopcocktail sowieso gin en tonic bevat en als theebasis denk ik iets met tropisch fruit.

Welke auteur kan jij quoten?
Toen ik nog filosofie studeerde kon ik heel veel filosofen quoten en van een aantal filosofen kan ik het nog steeds, zoals Plato en Aristoteles. Om nog even in het stoffige boekwerk te blijven… Ik kan ook Shakespeare en Rilke citeren.
Van YA auteurs weet ik meestal maar een aantal zinnen, maar van de filosofen en de genoemde auteurs kan ik veel meer van hun werk opdreunen.

Wafels à la Mason: hoe zien jouw perfecte wafels eruit?
Met aardbeien en poedersuiker. Misschien wat warme chocolade eroverheen gegoten wanneer ik in een zoete bui ben.

“Aan het plafond hingen gedroogde kruiden. Langs een wand stonden kristallen, langs een andere kaarsen in allerlei kleuren en vormen. De andere twee muren werden in beslag genomen door boekenkasten vol met allerlei dingen, van oude dikke pillen tot moderne populaire heksenboeken. ‘Het lijkt wel een clandestiene magiewinkel,’ zei Vivi vol ontzag. In het midden van de ruimte stonden grotere rituele materialen: bezems, altaren, goden- en godinnenbeelden van zo’n beetje elk pantheon dat je kon bedenken. En natuurlijk de ketels en kandelaars waar de winkel zijn naam aan had te danken.”

Bij de Cauldron & Candlesticks kan je van alles halen (zie quote), maar wat zou jij daar aanschaffen?
Kristallen. Ik heb geen idee wat het is, maar al als kind vind ik kristallen en edelstenen prachtig! En dan de krachten die het zusterschap in De Raven ermee oproepen, maakt het eigenlijk nog toffer.

“Iedere heks werd geboren met haar eigen magie: Bekers, het waterteken; Pentakels, het aardeteken; Zwaarden, het luchtteken; en Staven, het vuurteken. Elk teken kwam overeen met een kleur bij tarotkaarten.”

Welke heks ben jij?
Staven, het vuurteken. Dat denk ik tenminste, want astrologisch gezien ben ik het vuurteken. Maar ik denk dat dat ook goed overeenkomt met mijn persoonlijkheid.

Mocht je deze boektag leuk vinden, neem het dan vooral over! En tag me in de tag, zodat ik jouw antwoorden kan lezen.

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.