De slaapster en de spintol – Neil Gaiman

Gepost op 8 november 2017 door Katja in Boeken / 0 Comments

De slaapster en de spintol

 

Titel: De slaapster en de spintol

Auteur: Neil Gaiman

Verschenen: oktober 2017

Pagina’s: 69

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 9/10

Meesterverteller Neil Gaiman schreef een hervertelling van Doornroosje en Sneeuwwitje, dat prachtig werd geïllustreerd door Chris Riddell.

‘Het was zwaar geweest om te leren hoe ze sterk kon blijven, hoe ze haar eigen emoties kon voelen en niet die van een ander, maar als je eenmaal doorhand hoe het moest, vergat je het nooit meer.’

Je dacht dit verhaal misschien te kennen. Het verhaal van een wraakzuchtige bosheks. Een magische spintol. Een overwoekerd kasteel met een prinses in diepe slaap. Drie dwergen zien verder onheil aankomen, en dan besluit een koningin met sneeuwwitte huid haar trouwjurk om te ruilen voor een harnas en een zwaard.

Misschien lees je deze recensie met de gedachten in je hoofd: waarom zou ik een boek kopen voor 22,50!? Ik kan alvast verklappen dat ik het volledig waard vind en dat de prijs je niet tegen zou moeten houden.

Als eerste is de buitenkant werkelijk prachtig. Oké, het is een boek, dus het gaat om de inhoud. Maar dat vind ik niet het geval bij dit boek. Die is uitgevoerd in een luxe hardcover met slipcase, met goudfolie en goud op snee. En de binnenkant (en nee ik heb het nog steeds niet over de inhoud) is ook zo ontzettend mooi! Met slechts de kleuren wit, zwart en goud is de binnenkant versierd met tekeningen. Het lijkt op een klassiek sprookjesboek, eentje om te houden en ooit heel vaak voor te lezen.

Laat ik nu over de inhoud beginnen. Wat ik leuk vind aan dit boek is dat het tijdloos is en dit boek is niet perse een kinderboek. Het verhaal heeft net als veel ander sprookjes meerdere lagen. Een spannend verhaal voor de jonge lezer en een ietwat duistere verhaal voor de oudere lezer.

De schrijfstijl in dit boek is prachtig. Net zo mooi als de illustraties! De verhaallijn is krachtig. Alleen op het einde vond ik het verhaal eventjes wegzakken en ik had het idee dat ik iets in het verhaal had gemist. Het einde had van mij iets uitgebreider gemogen. Voor de rest vond ik in dit boek een goede spanningsopbouw zitten. De illustraties en de tekst zorgen ervoor dat je wilt blijven lezen tot het boek uit is.

Ik ga het woord nog maar één keer gebruiken; dit boek is prachtig! Schitterende illustraties, een goede verhaallijn en een klassiek sprookje in een nieuw jasje. Echt een must voor elke sprookjesfan!

Ben jij dol op sprookjes?

Liefs,

Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.